Mark Rein: "PS3 betere uitgangssituatie bij launch dan X360"

Terwijl analisten over elkaar vallen of de PS3 nu wel of niet te duur is, of de wereld nu wel of niet op Blu-Ray zit te wachten en in hoeverre de groeiende userbase van de X360 een probleem voor Sony gaat vormen, laat de baas van Epic weer eens van zich horen.

Hij vergelijkt de launch van de X360 met die van de PS3, en komt tot de conclusie dat de PS3 er beter voor staat dan de X360 vorig jaar. Tijdens de E3 2006 had iedere developer die er één wilde, een final version van de PS3 dev kit. Bij E3 2005 waren de final dev kits van de X360 nog niet binnen.
Developers hebben dus meer tijd om met de hardware van de PS3 te spelen, en zo beter gebruik te maken van de mogelijkheden die de hardware biedt.

"I think Sony's in a good spot with the PlayStation 3. I know we're getting some great results with it back at our house, so I would expect other developers will be as well."

Tijdens het interview, dat je hier kunt bekijken, laat Mark ook weten dat op E3 2006 we een single-threaded versie van Gears of War onder ogen kregen, en de final multi-threaded versie nog mooier zal worden.
In het interview geeft hij Intels Integrated Graphics Chip er nog even van langs, en onthult hij waarom hij in het kantoor van Epic bekend staat als "Captain Obvious".