Meer tv-uitzendingen voor PSP op komst

Via iTunes is het al mogelijk om tv-programma’s te bekijken op je iPod, een ontwikkeling waar Sony momenteel ook op inspringt met de PSP. “In een later stadium willen we het aanbieden van content zeker uitbouwen”, aldus Patrick Vyncke (General Manager Playstation) in een interview met De Nieuwe Reporter. “We zijn overtuigd van de kwaliteit van onze games, maar als iedereen een PSP koopt om vervolgens alleen het journaal te bekijken liggen wij daar niet wakker van.”

Vanaf gisteren is het mogelijk om uitzendingen van RTL Nieuws te bekijken op de PSP. De eerste uitzending ziet er goed uit: in een haarscherp beeld vertellen Rick Nieman en Suzanne Bosman over frauderende ambtenaren en het einde van de ophokplicht voor kippen. Het journaal wordt uitgezonden zonder reclameblokken op 4:5-formaat, al is het wel mogelijk om via de instellingen van je PSP de uitzending full screen te bekijken.

Een gemiste kans is dat je (nog) niet via WiFi kunt inprikken op een willekeurige hotspot om de uitzending te downloaden. Vanaf de RTL-site download je een bestand van 2,63 MB dat, na installatie, de laatste uitzending vanaf je pc synchroniseert met je PSP. Dit systeem maakt de ‘PSP-cast’ vooral geschikt om te bekijken in het openbaar vervoer op weg naar werk of school, mits je er om denkt de uitzending te downloaden voordat je je pc verlaat. De uitzendingen zijn dagelijks te downloaden vanaf 08.00 uur, 16.00 uur en 19.45 uur. Over een jaar wil Sony de uitzendingen ook beschikbaar maken via WiFi.