EA VP: Downloads vervangen retail binnen 10 jaar

De Europese vice-president van sales van EA, Dr. Jens Uwe Intat deed in een interview met gamesindustry.biz uit de doeken hoe hij de toekomst van distributie zag binnen de gamesindustrie. Aldus Intat zullen binnen 10 jaar alle entertainment media downloadbaar zijn. Ook zei hij dat over 10 jaar CD's, DVD's en boxed games net zo verouderd zullen zijn als cassette bandjes en LP's nu.

Als voorbeelden voor de trend binnen contentdistributie noemde Intat iTunes (Apple's muziekdienst), de enorme ringtone-markt en de groeiende handel in digitale boeken. Ook zei hij dat er nieuwe business models op zouden duiken die anders werken dan het huidige betalen per download naarmate digitale contentdistributie groeit in populariteit

Echter stelde Intat ook dat EA en andere uitgevers niet dezelfde situatie zouden toestaan zoals deze nu is binnen de muziekindustrie, waar Apple met haar iTunes dienst de markt zo sterk domineert dat het prijzen onafhankelijk van de concurrentie kan stellen om zo de winstmarges ten koste van de consument te verhogen. Volgens Intat heeft de muziekindustrie ook iTunes laten gebeuren, alle platenmaatschappijen vochten met elkaar om een dienst en uiteindelijk ging een speler buiten de markt er vandoor met de nieuwe lucratieve dienst.

Wat interessant is is het feit dat Intat stelde dat de verschillende publishers en platformhouders al om de tafel zitten met elkaar om samen een goed digitaal contentdistributieplatform te komen. Volgens hem proberen ze de taart nu zo groot mogelijk te maken in plaats van er om te vechten.