Woordvoerder NYPD vraagt om boycot True Crime

De woordvoerder, Raymond Kelly, van de politie in New York (NYPD) wil graag dat het spel True Crime: New York City niet in de winkels komt te liggen omdat er agenten zijn in het spel die zich niet aan de wet houden.

"It's an outrage,I think it disrespects all police offers and it's done in extremely poor taste as well." Aldus Kelly. True Crime: New York City zal in november gelanceerd worden op de Xbox, PS2 en de GameCube. De game bevat stemmen van bekende Hollywood-acteurs en ook hebben twee ex-NYPD agenten, Bill Clark en Tom Walker, meegeholpen aan de game. Clark heeft bijvoorbeeld ook meegeholpen aan de TV-serie NYPD Blue.

De game gaat over de agent Marcus Reed, die op zoek gaat naar de moordenaar van zijn mentor. In de game breekt hij in in huizen zonder huiszoekingsbevel en ook mishandelt hij verdachten.

"It's totally inappropriate. It's a tough job, a dangerous job, and this undermines what police officers try to do. I'm saddened that even some former members of the department are linked to that video game." Aldus Kelly toen hij hoorde dat ex-agenten hebben meegewerkt aan deze game.

Ook Patrick Lynch, president van een soort agenten vakbond, heeft een uitgesproken mening over deze game. Hij gaat zelfs nog een stapje verder en vraagt dat de Hollywood-acteurs hun geld terug geven dat ze verdiend hebben met het inspreken van de stemmen voor dit spel. De ex-agent Clark die meegewerkt heeft aan het spel gaat hier natuurlijk tegenin en zegt dat de vakbond zich eerst druk moet maken over een salarisverhoging en pas daarna zich druk mag maken over computerspellen. Clark: "It's a game, not a training video for the NYPD."