Xboxtekorten blijven aanhouden

Microsoft moest deze week al publiekelijk toegeven dat er nog steeds een gebrek aan Xboxen is, echter bronnen binnen de Engelse detailhandel claimen dat de situatie veel ernstiger is dan gedacht. Ze claimen namelijk dat – ondanks publieke uitspraken dat het goed gaat komen - vertegenwoordigers van Microsoft hen gemeld hebben dat ze er alles aan doen om de situatie te verbeteren, maar dat deze niet dramatisch zal verbeteren. Dit, ondanks het feit dat er wereldwijd al sinds kerstmis een gebrek aan Xboxen is.

Bronnen binnen de industrie fluisteren dat de onderliggende reden voor het gebrek aan Xboxen gelegen is in het feit dat Microsoft al bezig is met de productie van de Xbox 2. Ondanks herhaaldelijk ontkennen van Microsoft blijken een aantal belangrijke publishers al ingelicht te zijn. Een anonieme senior source van een grote Amerikaanse publisher stelt: “Ons is verteld om 1 miljoen Xbox 2’s te verwachten in Europa tegen kerstmis 2005 en 1,5 miljoen rond maart 2006. Microsoft zet hoog in, geen twijfel mogelijk”

De bron stelde ook dat Xbox 2 niet backwards compatible zal zijn met de huidige generatie, wat de speculaties voedt dat veel publishers op het moment opzettelijk gamereleases tegenhouden om ze next generation proof te maken. Op die manier hopen ze zich te beschermen tegen de aanhoudende Xboxtekorten.