Gerucht: PStwo mogelijk eind oktober al gereleased

Enkele jaren na het uitkomen van de PlayStation 1 kwam Sony met een nieuwe compactere versie van het apparaat, de PSone. Nu enkele jaren na het uitkomen van de PlayStation 2 komt er waarschijnlijk ook een kleinere compactere versie van de PS2 die mogelijk al eind oktober in de Amerikaanse schappen ligt.

Deze nieuwe versie van de PlayStation zou mogelijk tegelijk met GTA: San Andreas gelanceerd kunnen worden en zal zo'n 30 procent kleiner zijn dan de huidige PS2 en standaard een netwerkadapter bevatten. De verwachting is dat het apparaat op 26 oktober te koop is voor een prijs van 149 Amerikaanse Dollar.

Met het uitbrengen van de nieuwe PStwo in combinatie met de nieuwe GTA kan Sony proberen te voorkomen dat de Xbox zijn marktaandeel in de Verenigde staten met de komst van Halo 2 uitbreidt.

Sony heeft het apparaat nog niet bevestigd maar de naam PStwo is al wel vastgelegd. De komst van het nieuwe apparaat zou ook verklaren waarom de Amerikaanse winkels nog maar erg weinig voorraad van het oude PS2 model hebben.

Over een Europese release is nog niets bekend.