Def Jam : Fight for NY gold

Electronic Arts kondigde vandaag aan dat het vervolg op Def Jam Vendetta, Def Jam: Fight for New York, vandaag af is en richting fabrieken is gegaan. De game zal 20 september, een week eerder dan gepland, op Xbox, GameCube en PlayStation 2 uitkomen.

Def Jam: Fight for New York is ontwikkeld door EA Canada, en is ten opzichte van zijn voorganger uitgebreid. Zo is het niet meer een simpele worstelgame, maar zit er deze keer een uitgebreid verhaal achter, met vijf verschillende vechtstijlen voor de vechters; kickboksen, straatvechten, martial arts, en de bekende stijlen van het vorige deel, submissions en worstelen. Spelers kunnen nu een compleet eigen karakter maken, waarbij onder andere het uiterlijk en de stem aan te passen zijn.

Verder kunnen de vechters nu ook opgewardeerd worden met dure kleding, tatoeages, en andere vormen van bling bling. Het geld hiervoor krijgt de speler, natuurlijk, door het verslaan van zijn tegenstanders, waaronder bekende Def Jam rappers als Busta Rhymes, maar ook mensen als Carmen Electra en Henry Rollins.

Def Jam: Fight For New York heeft een 18+ rating. Er is nog niets bekend over een eventuele Europese release.