Peres nacht in het ziekenhuis

De Israëlische president Shimon Peres heeft vannacht in het ziekenhuis doorgebracht, nadat hij gisteren op een conferentie in Tel Aviv was flauwgevallen. Het 86-jarige staatshoofd mocht het ziekenhuis vanmorgen weer verlaten. Peres viel flauw op het podium van de conferentie, maar kwam heel snel weer bij bewustzijn. Volgens medici was hij vermoedelijk bevangen door de hitte.

Zijn persoonlijke arts stond erop dat Peres ter observatie naar een ziekenhuis werd overgebracht."De president heeft een zeer goede gezondheid voor een persoon van zijn leeftijd", zei ziekenhuisdirecteur Zeev Rotshein nadat Peres het ziekenhuis had verlaten.

Het Israëlische parlement koos Peres in 2007 tot president. Hij is al tientallen jaren actief in de politiek van zijn land. Eerst bij de Arbeidspartij en sinds 2005 bij Kadima. Hij is zowel een drijvende kracht geweest achter de kolonisatie van bezette Palestijnse gebieden als van contacten met de Palestijnen. Peres kreeg daarvoor samen met premier Yitzhak Rabin en de Palestijnse leider Yasser Arafat in 1994 de Nobelprijs voor de Vrede.
Submitter:  Bron: ANP