Gratis picknick voor wapenbezitters

In Onalaska in het noorden van de Verenigde Staten, houden wapenliefhebbers zondag een gezellige picknick. Er zijn gratis hamburgers, hotdogs, chips en limonade voor iedereen. Ook kinderen zijn welkom. Maar: breng wel je geweer mee.

Hubert Hoffman, de organisator van het festijn, is openlijk voorstander van wapenbezit en steekt dat niet onder stoelen of banken. We moeten er ook niet zo moeilijk doen als mensen lekker met hun pistool of revolver over straat willen, vindt Hoffman.

Tegen La Crosse Tribune vertelt hij: "Mensen die hun wapen openlijk willen dragen, zien nu dat ze daarin niet alleen staan. En de picknick is een manier om de rest van de wereld te laten zien dat wij veilige individuen zijn, die op geen enkele manier een gevaar of risico vormen voor de samenleving."

Hoffman organiseert het feest om te vieren dat de minister van justitie van Wisconsin, J.B. van Hollen, onlangs verklaarde dat burgers die openlijk de straat op gaan met een wapen, niet vervolgd hoeven te worden voor het verstoren van de openbare orde.

De politie neemt vooralsnog geen aanstoot aan het evenement. "Wat ze doen is volledig legaal", aldus een woordvoerder.


Gratis picknick voor wapenbezitters  (foto: DAG)