Huis Anubis wint publieksprijs Cinekid

Het Huis Anubis is bekroond met de Kinderkast Publieksprijs op het film-, tv- en mediafestival Cinekid. De tv-serie van Dennis Bots won net als vorig jaar in de categorie fictie. De winnaar in de categorie non-fictie werd de Taarten van Abel - Zomerspecial van Onno Krijnen.

De prijzen werden uitgereikt op de slotavond van het evenement in Amsterdam. De Kinderkast Juryprijs fictie ging naar De Daltons, de Jongensjaren van Rita Horst. Deze tv-productie won eveneens de Gouden Cinekid Kinderkast. Overleven in Nederland: RAUW van Anneloek Sollaart kreeg de Kinderkast Juryprijs in de categorie non-fictie.

Het publiek bepaalde dat de Finse film Niko van Michael Hegner en Kari Juusonen de Cinekid Leeuw kreeg. Ook de jury bekroonde deze productie. De winnaar van de Nieuwe Media Award Publieksprijs werd de game Mario Kart Wii van Nintendo, terwijl de jury die prijs toebedeelde aan Klokhuis Game Studio van de NPS.

De Noorse film De Tien Levens van Titanic de Kat van Grethe Be won de MovieSquad Junior Award Cinekid 2008. De jury bestond uit vijf kinderen in de leeftijd van tien tot en met twaalf jaar.

Het hoofdprogramma van Cinekid werd 18 oktober geopend in Amsterdam. Voor de aftrap van Cinekid Op Locatie werden een week eerder op de Dom in Utrecht samen met 32 kinderen - uit de 32 steden waar het jeugdfestival plaatsvond - vijfhonderd ballonnen opgelaten. Theaters in 31 steden vertoonden in de herfstvakantie een aantal Cinekidfilms en organiseerden workshops.