Aanhoudingen voor zwaaien met wapen in metro

Een man en een vrouw zijn donderdagavond opgepakt omdat ze in de Rotterdamse metro met een vuurwapen zouden hebben lopen zwaaien. Toen de twee bij hun aanhouding geen wapen bij zich hadden en in de metro ook niets werd gevonden, werd het traject tevergeefs onder de loep genomen. De metro die achter de bewuste metro reed stond door de zoektocht bijna een half uur stil in een tunnel.

Twee getuigen meldden wat ze in het achterste metrostel hadden gezien. Ze waren bij een station overgestapt naar het voorste rijtuig zodat ze de bestuurder konden waarschuwen. Die zette de metro op station Kralingse Zoom stil. De mensen uit het voorste deel van de metro konden bij aankomst van de politie direct uitstappen, de mensen uit het achterste deel moesten een voor een uitstappen. Wie voldeed aan het signalement werd gefouilleerd, zegt een politiewoordvoerder.

De metro erachter stond vanaf 17.50 uur een halfuur stil zonder dat de mensen eruit konden. Er kwamen enkele meldingen binnen over mensen die het benauwd hadden gekregen. Na aankomst op het station bleek niemand er ernstig aan toe te zijn.

Hoewel geen wapen is gevonden zitten de Rotterdamse man en Amsterdamse vrouw, die rond de 20 zijn, nog vast. Ze worden gehoord.