'Telegraaf snijdt niet in journalistieke banen'

De hoofdredactie van dagblad De Telegraaf zal in de komende bezuinigingsronde niet snijden in journalistieke banen. Dat is de redactieraad van deze krant beloofd, schrijft de raad vandaag in een verklaring aan de overige redactieleden. RTLZ kreeg deze brief in handen.

''De komende maanden zullen de bezuinigingsplannen verder worden uitgewerkt per bedrijfsonderdeel'', staat er in de verklaring. Naast De Telegraaf bestaat TMG onder meer uit Sp!ts en weekblad Privé.

''De hoofdredactie van De Telegraaf heeft de redactieraad nogmaals toegezegd ook in deze nieuwe bezuinigingsronde vast te zullen houden aan de fte-grens van 270 banen'', vervolgt de redactieraadverklaring. De minimumgrens van 270 voltijdbanen is eerder afgesproken met de leiding van De Telegraaf.

Vandaag werd ook bekend dat TMG weblog GeenStijl geheel heeft overgenomen. In 2006 nam TMG een belang van 40% in het weblog, dat is blijkens het jaarverslag het afgelopen half jaar uitgebreid naar 100%.  Hoeveel De Telegraaf betaalde voor het belang van 60% is niet bekend, zo schrijft website Emerce.nl.