Doden door zelfmoordaanslag in Kabul

In de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft een zelfmoordaanslag zeker aan veertig mensen het leven gekost. De zelfmoordenaar zat in een auto en blies zichzelf op voor de Indiase ambassade op het moment dat diplomatieke voertuigen naar binnen wilden rijden.

Bij de ambassade stonden tientallen mensen in de rij voor een visum. "Ik zag overal op straat doden en gewonden liggen", verklaarde een ooggetuige. Afghaanse media melden dat er circa 140 gewonden zijn gevallen bij de aanslag.

Tegenover de Indiase ambassade staat het Afghaanse ministerie van Buitenlandse zaken. De Afghaanse regering onderhoudt nauwe banden met India dat infrastructurele projecten in Afghanistan financiert. Het getroffen gebied is inmiddels afgesloten door de politie.

De zelfmoordaanslag kan worden opgeëist door de Taliban. Eerder dit jaar hebben zij namelijk verkondigd meer zelfmoordaanslagen te gaan plegen tegen de prowesterse regering. Ook hebben zij nog steeds het doel om alle buitenlandse militaire uit hun land te verdrijven.