Oranje komt bijeen voor EK

Het Nederlands elftal verzamelt zich vandaag rond half een in Noordwijk voor het eerste trainingskamp in de aanloop van het EK, dat op 7 juni begint. Bondscoach Marco van Basten onderwerpt vroeg in de avond in Katwijk het grootste deel van zijn voorlopige selectie aan een training.

Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooij en Arjen Robben zijn nog niet van de partij. Ze hebben nog verplichtingen bij Real Madrid. Ook Edwin van der Sar (Champions League finale) en Jan Vennegoor of Hesselink (titelrace met Celtic) arriveren later.

De voorlopige selectie van Van Basten bestaat nog uit 26 spelers. Hij moet voor woensdag 28 mei nog twee veldspelers en een doelman laten afvallen. Oranje oefent zaterdag in De Kuip tegen Oekraïne en voetbalt op 29 mei in Eindhoven tegen Denemarken.

Het Nederlands elftal neemt op 1 juni met een oefenwedstrijd tegen Wales in Rotterdam 'afscheid' van het Nederlandse publiek. Van Basten en zijn 23 internationals vertrekken op 3 juni naar Zwitserland en stuiten zes dagen later in Bern tijdens de eerste groepswedstrijd op wereldkampioen Italië.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport