Vlaamse wint musicaltalentenjacht via internet

 De 22-jarige Maria Plessers uit het Belgische Leopoldsburg is door de cast van de musical Fame en het publiek gekozen tot winnares van de MSN Musicalwedstrijd. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Musicalliefhebbers konden van 26 februari tot en met 13 maart een filmpje met hun musicaltalenten inzenden via MSNvideo.nl. In twee weken tijd stuurden 123 sterren in spe een filmpje op. Een professionele jury met leden van de Nederlandse cast van de musical Fame en het internetpubliek beoordeelden de inzendingen. In totaal werden de filmpjes meer dan 600.000 bekeken.

Zowel de vakjury als de bezoekers van MSN.nl riepen Maria Plessers uit tot de beste musicalzangeres. "De keuze voor Maria is mede tot stand gekomen door haar mooie stemgeluid, performance en songkeuze. Wij hopen dat Maria nog een succesvolle carrière tegemoet kan zien als aanstormend musicaltalent", aldus de organisatie.

Het aanstormend talent zingt al sinds de kleuterklas en volgde een opleiding klassieke zang aan het conservatorium in Gent. "Het winnen van deze musical talentenjacht is een droom die uitkomt. Ik had niet verwacht te winnen in Nederland als Vlaamse. Door deze overwinning hoop ik door te breken in de musicalwereld", aldus Maria. Haar grote voorbeeld is de Nederlandse musicalster Pia Douwes. "Wat een passie, een stem en carrière!"

Het jonge talent wint met haar inzending twee vipkaarten voor de Nederlandse Fame en een meet & greet met de cast. Daarnaast zal een interview met Maria op MSNvideo.nl te zien zijn en vertoont MSN.nl haar filmpje prominent op de site.