Te dikke mafioso zit straf thuis uit

Een lid van de maffiaorganisatie Cosa Nostra, hoeft zijn straf niet in de gevangenis uit te zitten. Vanwege zijn enorme gewicht van 210 kilogram, mag hij de straf thuis uitzitten. De faciliteiten in de gevangenis zijn niet berekend op personen met een dergelijk gewicht en omvang.

Twee jaar geleden kwam een gezette 42-jarige Italiaan al op vrije voeten. Hij woog 270 kilogram en kon ook niet op een menswaardige manier zijn tijd uitzitten. De 36-jarige Salvatore Ferranti is dus niet de eerste in Italië die op vrije voeten komt vanwege zijn gewicht. Hij is echter wel de eerste mafioso die als gevolg van overgewicht vervroegd vrij komt. Normaalgesproken moet er sprake zijn van ernstige gezondheidsproblemen, voordat een mafialid eerder uit de gevangenis komt.

De bewakers van de gevangenis zullen trouwens niet rouwig zijn om het feit dat Ferranti nu thuis zit. Zij moesten hem namelijk dag en nacht soms letterlijk en figuurlijk ondersteunen. Zo had hij hulp nodig bij het aankleden, opstaan en naar het toilet gaan.