Marseille: een hele familie pleegt zelfmoord

Icoon BuitenlandsDrie leden van dezelfde familie zijn gisteren tegelijkertijd gevonden: de 52-jarige vader, zijn vrouw van 50 en hun zoon van 25. Zij werden gevonden in het dertiende arrondissement van Marseille. De zoon is gestorven door een kogel, de moeder heeft een overdosis medicijnen geslikt en de vader heeft zichzelf opgehangen en een kogel door zijn hoofd gejaagd.

De krant ‘La Provence’ heeft dinsdag een boekje gekregen met als titel: ‘bekentenissen van een jongen wiens leven overhoop is gehaald’. Er werden brieven gevonden in het boekje van de vader aan de boekhouder, aan de bank en aan president Sarkozy.

"Vandaag hebben we besloten om ons kloteleven te beëindigen. We zijn met zijn drieën overeengekomen om er samen uit te stappen," zo schreef de zoon in het boekje. De familie had een winkel en zou ernstige financiële problemen hebben en konden niet goed overweg met de ziekte van de moeder, Parkinson in een gevorderd stadium.

Door de ontvangst van het schrift met de bekentenissen heeft de krant de politie gewaarschuwd, maar het was al te laat. De winkel is maandagochtend nog open geweest en in de middag hing er een bordje ‘gesloten’ op de deur. De krant heeft alle documenten aan de politie gegeven.