Vrouw gearresteerd vanwege slecht onderhouden tuin

Icoon OpmerkelijkDe 70-jarige gepensioneerde Betty Perry uit de Amerikaanse staat Utah wist niet wat haar overkwam toen de politie aan de deur stond. Ze werd gearresteerd omdat ze haar tuin niet goed bijhield, wat in strijd zou zijn met een lokale richtlijn. Een agent wilde haar een waarschuwing geven voor de dorre bruine tuin die om haar huis lag, maar omdat ze zich niet wilde identificeren, werd ze in de boeien geslagen.

Ze zei later dat de agent haar met de handboeien had geslagen, waarbij haar neus werd geraakt, maar de politie benadrukt dat ze uitgleed en viel. Perry is teleurgesteld in de gang van zaken. "Hij wil de schade beperken door dat te zeggen." Ze ontkende zich te hebben verzet tegen haar arrestatie en verklaarde dat ze naar binnen wilde gaan om haar zoon te roepen zodat hij de situatie kon uitleggen.

Na de arrestatie werd ze in het ziekenhuis behandeld aan de bloedende neus en blauwe plekken. Later werd ze naar de gevangenis gebracht.

Ze werd vrij gelaten toen de politie zich realiseerde dat er ook andere manieren waren om haar identiteit te achterhalen. De agent die Perry heeft gearresteerd is niet bij naam genoemd en op verlof gestuurd.

De vrouw zegt dat ze nooit eerder met de politie in aanraking is geweest. De locale kerkgemeenschap heeft aangeboden haar te helpen met het schoonmaken van haar tuin.

Met dank aan Nood-kloon voor de submit.