Verdachte Palestijnse kindermoord opgepakt

Icoon Israël/PalestinaPalestijnse veiligheidsfunctionarissen hebben donderdag een man gearresteerd die wordt verdacht van betrokkenheid bij het doodschieten van drie Palestijnse kinderen maandag. De man is lid van de radicale Palestijnse groep Volksverzetscomités (PRC).

Dat hebben bronnen bij de Palestijnse veiligheidsdiensten en een woordvoerder van de Volksverzetscomités laten weten. De comités veroordeelden de arrestatie. De zegsman van de groep eiste de vrijlating van de arrestant.

De kinderen werden in Gaza-stad gedood. Zij waren met de auto naar school gebracht en net op het schoolplein afgezet. De slachtoffers waren de zoontjes van een hoge functionaris van de Palestijnse veiligheidsdienst. Ook een 25-jarige voorbijganger kwam om het leven.

De kindermoord was mogelijk een wraakoefening in de strijd tussen de fracties van Hamas en Fatah, de twee belangrijkste partijen in de Palestijnse gebieden.

Hamas-rechter
Gisteren executeerden gewapende Palestijnen een lid van de Hamas-beweging, kennelijk uit wraak voor de moord op de kinderen. De gedode Hamas-activist was rechter van een islamistische rechtbank en een vooraanstaand lid van de gewapende tak van Hamas. Hij werd in Kahn Younis uit een taxi gesleept, moest op zijn knieën gaan zitten en werd doodgeschoten.

De moordpartijen over en weer wakkeren de vrees voor een burgeroorlog aan. Hamas zei de moord op de rechter te zullen wreken.
Submitter:  Bron: ANP / NOS