Advocaat te dronken voor rechtszaak

Icoon Justitie Een jury in Las Vegas heeft een rechtszaak over kidnapping voorlopig uitgesteld, omdat een advocaat te dronken was om zijn cliënt te verdedigen. De jury rook alcohol en besloot dat de advocaat een blaastest moest ondergaan. 0,075 procent van zijn bloed bleek alcohol te bevatten, terwijl in Nevada 0,08 is toegestaan.

"Ik denk dat jij geen goed verhaal kan houden, omdat je dronken bent", verklaarde jurylid Michelle Leavitt. De advocaat Joseph Caramango is het niet eens met het besluit. Hij vond dat hij niet dronken was, en vond zichzelf prima in staat om getuigen te verhoren.

Naast dat de advocaat tijdens de rechtszaak dingen niet goed uit kon spreken, kwam hij ook nog eens anderhalf uur te laat in de rechtszaal aan. Hij beweerde aangereden te zijn op weg naar de rechtszaal toe, maar de politie heeft daar geen aanwijzingen voor. Bovendien gaf hij verschillende verhalen over het desbetreffende ongeluk, waardoor hij voor de jury niet geloofwaardig overkwam.

Tijdens de rechtszaal wees de advocaat naar een vrouw in de zaal die hij Christine noemde: volgens hem was dat zijn ex-vriendin. In werkelijkheid heet de vrouw Josephine en had ze de advocaat twintig minuten eerder ontmoet bij een grillrestaurant.

Naar aanleiding van al deze incidenten besloot de jury de man op alcohol te laten onderzoeken. Een zuster verklaarde daarna tegenover de jury dat de advocaat enkele uren voor de rechtszaak flink wat tequila had gedronken. De advocaat erkende dat hij gedronken had de vorige avond, maar bleef volhouden dat hij niet dronken zou zijn. Of de man nog wordt vervolgd voor zijn acties is niet bekend.

Overigens hield de dronken advocaat zich bezig met een zeer serieuze rechtszaak. Dale Jukuchunas, de cliënt van de advocaat, kan een levenslange celstraf krijgen voor een ontvoering.