Drinkgelag in museum loopt uit de hand

Icoon OpmerkelijkEen feestje in het Milwaukee Art Museum is door een overvloedige voorraad drank volledig uit de hand gelopen. Voor een eenmalige entreebedrag van 30 dollar konden bezoekers van het zogenaamde 'Martinifest' zoveel martini's drinken als ze wilden. Dronken klauterden sommige gasten later op de avond over kunstwerken heen. Anderen vielen in slaap of moesten overgeven.

De avond werd georganiseerd door een radiostation, dat de ruimte gehuurd had. "Het was waanzin. Dronken gasten duwden anderen omver. Personen waren ziek van de drank, er werd geschreeuwd en gerotzooid met de kunstwerken", vertelde één van de gasten aan lokale krant. Een groot bronzen beeld van een naakte vrouw, de 'Standing Woman' van kunstenaar Gaston Lachaise, werd 'aangerand' door vier jonge mannen. "Ze klommen in haar, grepen haar borsten en iemand nam foto's van het tafereel met een mobieltje."

Volgens museumdirecteur David Gordon is een dergelijk feest niet voor herhaling vatbaar. "Het was geen gepast evenement voor een museum, en we zullen onze voorwaarden voor boekingen gaan aanpassen."

Standing Woman
De 'Standing Woman' werd aangerand door vier jonge mannen