Amerikaanse tiener loopt weg naar Irak

ClubMed had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse tiener is van huis weggelopen om in Bagdad journalist te worden. Farris Hassan, een Amerikaan van Iraakse komaf, moest zich voor school verdiepen in journalistiek en besloot dat in Irak te doen. Hij zorgde voor een visum, kocht voor 900 dollar een vliegticket en vertrok naar Bagdad om zich aan zijn opdracht te wijden.

Door zijn afkomst kon Farris vrij eenvoudig voor een Irakees doorgaan, maar het probleem was dat hij geen Arabisch sprak. Daarom riep hij riep de de hulp in van Amerikaanse journalisten, die echter direct de Amerikaanse ambassade waarschuwden. Door de ambassade werd Farris op een vliegtuig terug naar huis gezet.

Farris' moeder vertelde op CNN dat haar zoon zeer zelfbewust en onafhankelijk is. Bij zijn thuiskomst zal zij zijn paspoort afpakken en voortaan zal hij ook minder geld te besteden krijgen.

Farris heeft overigens geluk dat hij het verhaal kan navertellen. Bagdad is één van de gevaarlijkste plekken ter wereld en op zijn eerste dag in de Iraakse hoofdstad ontploften er maar liefst zes bommen, waardoor vijf mensen om het leven kwamen en er zeker 40 gewonden vielen.


Farris Hassan