Brandweer A'dam moet 48 uur werken

De brandweerlieden die op dit moment aan het werk zijn in Amsterdam worden pas maandagochtend afgelost. Volgens een woordvoerder is er een uitzonderlijke situatie ontstaan. Het is niet gebruikelijk dat de brandweer zo lang achter elkaar werkt. De mensen die nu aan het werk zijn, begonnen vrijdagochtend al.

Gisterenochtend meldden 125 stakers zich massaal ziek. Het is onduidelijk waarom ze dat deden, aangezien ze geen woordvoerder hebben. De vakbonden steunen de actie evenmin. Alle stakers hebben zaterdag een medische keuring moeten ondergaan. Daaruit bleek al dat het merendeel niet ziek is. Het gevolg is dat ze gekort zullen worden op hun salaris.

Burgemeester Cohen is woedend. "Onacceptabel", zo zei hij gisteravond. Het verbaasde hem dat zijn korps het op deze manier liet afzien. "Zo ken ik het korps niet."

Update 11:06 uur
De meeste brandweerlieden in Amsterdam die zich ziek hadden gemeld, zijn inmiddels weer aan de slag gegaan. 80 medewerkers zijn gisteren getest of ze echt ziek waren. 70 van hen bleek niet ziek te zijn. Onder de dreiging van salariskorting, zijn ze vandaag toch verschenen op de kazerne.