Internet Explorer 7 vereist Windows XP SP2

De nieuwe Internet Explorer, de webbrowser van computergigant Microsoft, zal alleen kunnen draaien op computers met Windows XP Service Pack 2. Dit maakt het voor gebruikers van Windows 98 of 2000 noodzakelijk te veranderen van besturingssysteem, tenzij het verder wil gaan met de voorafgaande, verouderde versies. Het is nog niet bekend hoe lang deze oudere versies nog worden ondersteund door middel van beveiligingsupdates.

Internet Explorer 7


De reden die Microsoft opgeeft voor de beslissing is er een met betrekking op de veiligheid van de computer. Windows XP met SP2 is volgens een woordvoerder op dit moment het beste op dit gebied. De beschuldiging dat Microsoft de browser als pressiemechanisme gebruikt om klanten te laten upgraden naar het nieuwe besturingsysteem wordt door de zegsman in de wind geslagen.

De commotie die in de loop der jaren is ontstaan rondom de koppeling van Windows en Internet Explorer, zal de komende tijd blijven aanhouden. Het blijft nog de vraag in hoerverre het standpunt dat Internet Explorer 7 geen losstaand product gaat worden problemen zal gaan opleveren. Een aantal jaren terug was dit nog de oorzaak voor een antitrustrechtzaak.