Uitslagen Champions League (15/09/04)

SubheaderIn de Amsterdam ArenA speelde Ajax vanavond de eerste poulewedstrijd in de Champions League tegen het Italiaanse Juventus. De Amsterdammers moesten een 0-1 nederlaag toestaan.

Ajax startte verrassend sterk. Wesley Sonck mikte in de eerste minuut de bal op de lat. De gastheren konden de mogelijkheid echter geen gevolg geven. Juventus nam het heft in handen en had een klein overwicht gedurende de eerste helft. Keeper Gianluigi Buffon van Juventus had weinig te doen. Maarten Stekelenburg moest wel enige malen in actie komen. Vlak voor rust kon Pavel Nedved een fraai doelpunt aantekenen (0-1). Even later ontsnapte de Tsjech aan een tweede gele kaart na een forse overtreding.

In de tweede helft leken de kansen gekeerd. Ajax kreeg meer en meer gelegenheid op te rukken richting het Italiaanse doel. Aan Rafael van der Vaart was de eerste grote kans niet besteed. Ook Sonck mikte in kansrijke positie een bal op Buffon. Gaandeweg werd het spel venijniger en rommelig. Juventus krabbelde na wissels wat op, de stand bleef zoals die bij de pauze was. In de poule van Ajax won Bayern München moeizaam de uitwedstrijd bij Maccabi Tel Aviv. Roy Makaay tekende uit een penalty voor de enige treffer.

Overige uitslagen:
Liverpool - AS Monaco (2-0)
Deportivo La Coruña - Olympiakos Piraeus (0-0)

Olympique Lyon - Manchester United (2-2) Van Nistelrooy 2x
Fenerbahçe - Sparta Praag (1-0) Van Hooijdonk

Maccabi Tel Aviv - Bayern München (0-1) Makaay (pen)
Bayer Leverkusen - Real Madrid (3-0)

AS Roma - Dinamo Kiev (0-1)
Duel werd in de rust definitief gestaakt. Arbiter Anders Frisk was bij het verlaten van het veld gewond geraakt aan het hoofd door een gegooid voorwerp van de tribunes.