Onthoofde lijken gevonden in Irak

In het noorden van Irak zijn drie onthoofde lijken langs een weg aangetroffen. Het gaat bij zeker twee van de lijken vermoedelijk om Turken, aangezien er tatoeages in het Turks op de lichamen stonden. Op het derde lijk stonden Arabische tekens, maar ze vormden tezamen geen woorden. De lichamen werden nabij de stad Dujail gevonden door Iraakse troepen, zo'n 60 kilometer ten noorden van Bagdad. De lijken zaten in nylon zakken met de hoofden op de ruggen gebonden.

De lijken waren in ieder geval niet van de Australiërs waarvan een islamitische groepering de gijzeling geclaimd heeft. De Australische regering zegt dat geen van de officieel aanwezige Australische burgers in Irak vermist is. De groepering dreigt zijn vier gijzelaars, naast twee Australiërs zouden er ook nog twee Aziaten gegijzeld zijn, te vermoorden als de Australische troepen zich niet terugtrekken uit Irak.

Ook vandaag was het weer een onrustige dag in Irak. Bij gevechten tussen Amerikaanse troepen en opstandelingen zijn zeker 10 mensen gedood en zes mensen gewond geraakt. De Amerikaanse mariniers zeggen te zijn aangevallen, waarna ze in een gevecht geraakten. Alle slachtoffers zijn onder de Irakezen gevallen. Ook werden nog twee mensen gedood bij een aanslag in de stad Suwayra. De actie was gericht tegen een politiepost van de Iraakse Nationale Garde.