Automobilist rijdt in op voetgangers: zeven gewonden

enijboer had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen nacht zijn er in Steenwijk zeven mensen gewond geraakt, nadat een automobilist op hen was ingereden. De zeven zijn allen met onbekende verwondingen naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Op dit moment is er over hun huidige toestand is nog niets bekend gemaakt. De bestuurder van de auto, een 27-jarige man uit Steenwijk, verkeerde volgens de politie onder invloed van alcohol. Hij is samen met een vrouwelijke inzittende aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Om tien over half twee 's nachts kreeg de politie in eerste instantie een melding binnen van een vechtpartij op straat, waarbij circa dertig mensen betrokken zouden zijn. Op het moment dat agenten bijna ter plaatse waren, zagen zij uit tegengestelde richting een personenauto met hoge snelheid de straat inrijden. De agenten besloten deze auto te achtervolgen en zagen dat de auto kort daarna in de richting van een groep mensen reed die op het trottoir stond. De auto draaide de stoep op en reed vervolgens op de groep in. Bij de hieropvolgende aanrijding lukte het niet alle mensen om weg te komen en de auto te ontwijken. Uiteindelijk bleken er dus zeven mensen door de auto te zijn aangereden.

De automobilist werd vervolgens door de overige omstanders na een aantal meters tot stoppen gedwongen. Ze openden daarop het portier van de auto, waarna de bestuurder de nodige klappen en schoppen kon incasseren van de woedende aanwezigen. Overigens probeerden andere omstanders de molestatie te verhinderen en hielpen de agenten bij de aanhouding, aldus een politiewoordvoerder. Wat nu de aanleiding van de vechtpartij was, is volgens hem ook nog niet duidelijk.