Duitsers nog steeds op zoek naar trainer

Morten Olsen, Guus Hiddink, Lothar Matthäus of de huidige trainer van Kameroen Winnie Schäfer. Dat zijn de belangrijkste kandidaten om de opgestapte Duitse bondscoach Rudi Völler op te volgen. Onze oosterburen doen het inmiddels al een maand zonder bondscoach. En de tijd gaat dringen, want op 18 augustus treedt 'die Mannschaft' in Wenen aan voor een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk.

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft als voordeel dat het in de komende twee jaar geen kwalificatiewedstrijden hoeft te spelen aangezien het wereldkampioenschap van 2006 in het eigen land wordt gehouden. Franz Beckenbauer, vice-voorzitter van de DFB, verklaarde dat het nog wel even kan duren voordat de nieuwe trainer gepresenteerd zal worden. Beoogde kandidaten Ottmar Hitzfeld en succestrainer Otto Rehhagel, die Griekenland naar de Europese titel leidde, lieten de Duitse bond weten geen trek te hebben in de klus.

PSV-trainer Guus Hiddink zal vrijwel zeker niet op korte termijn de overstap maken naar de DFB, al houdt hij de mogelijkheid open het Duitse nationale team tijdens de eindronde van 2006 te leiden. Hiddink heeft nog een contract bij PSV tot 2007. Morten Olsen onthield zich tot dusver van commentaar op een mogelijke overstap. Het is echter de vraag of hij zich zal laten verleiden tot een overstap van het Deense nationale elftal naar de Duitsers.

'Matthäus nog niet klaar'
De Duitse kandidaten Matthäus en Schäfer lieten beiden weten een overstap niet uit te sluiten. Outsider Schäfer geeft aan dat het bondscoachschap geen makkelijke baan is, maar wel een mooie. Matthäus, 150-voudig Duits international en momenteel nog in dienst als trainer van Hongarije, stelde het meest nadrukkelijk zijn kandidatuur. In een interview met de Duitse TV-zender ZDF liet hij weten klaar te zijn om 'die Mannschaft' bij een groot toernooi als trainer te leiden. Beckenbauer ziet hem echter niet als meest geschikte kandidaat. Volgens 'der Kaiser' is de recordinternational nog niet klaar om alleen de verantwoordelijkheid als coach van Duitsland te dragen.


Lothar Matthäus en Franz Beckenbauer
Lothar Matthäus en Franz Beckenbauer

-
Meer voetbalnieuws lees je op de FOK! Voetbalmanager!!