Missionaris overleeft diepe val

Een jonge Amerikaanse missionaris van de Church of Jesus Christ of the Latter-Day Saints heeft tijdens zijn vakantie in Australië een val van zeventig meter gemaakt en deze overleefd. Hij heeft dit te danken aan zijn gezonde lichaam en goddelijke interventie, aldus een woordvoerder van de kerk. De twintigjarige Weirich bevond zich in een natuurgebied toen zijn schoen aan de andere kant van een veiligheidshek terecht kwam. Bij het oprapen viel hij van een klif en tuimelde zo’n zeventig meter naar beneden.

Zijn vrienden waarschuwden woensdagnamiddag hulpdiensten om te helpen zoeken, maar deze moesten hun zoekacties staken toen het donker werd. Donderdag werd de Mormoon bij toeval teruggevonden. Dit gebeurde aan de hand van kledingstukken die de missionaris had uitgetrokken. Toen ze hem aantroffen was Weirich half bewusteloos en had hij alleen nog zijn T-shirt en sokken aan.

Artsen van het ziekenhuis waar Weirch later werd opgenomen verklaarden dat diens “striptease” mogelijk het gevolg was van opgelopen hoofdletsel. ”Mogelijk vertoonde hij het syndroom waarbij patiënten zich ‘paradoxaal uitkleden’. Dat wil zeggen dat ze denken dat ze het warm hebben, terwijl ze het eigenlijk koud hebben” gaf een woordvoerder van het ziekenhuis te kennen. ”Struiken of bomen moeten zijn val hebben gebroken want hij liep relatief weinig verwondingen op en maakt het alweer redelijk goed”, verklaarde hij verder.