Voetbal: Uitslag finale FA Cup

Manchester United heeft vanmiddag in Cardiff voor de elfde keer de FA Cup veroverd. Met een 3-0 overwinning waren de 'Mancunians' te sterk voor eerstedivisionist Millwall. Het was voor Millwall de eerste keer in de clubhistorie dat men in de finale stond.

Vlak voor de rust was een kopbal van Cristiano Ronaldo goed voor de 1-0. Na rust werd de score verder uitgebouwd via twee doelpunten van Ruud van Nistelrooy. Vlak na rust benutte hij een strafschop. Tien minuten voor tijd scoorde de Nederlander ogenschijnlijk vanuit een buitenspelpositie.

Millwall-speler Dennis Wise had vanmiddag een record neer kunnen zetten. Hij had als eerste speler met drie verschillende teams de FA cup kunnen winnen. Eerder won hij de prijs met Chelsea en Wimbledon.