Justitie schakelt tv-zender TMF in bij opsporing

Linz had ons via de de nieuws-submit te melden:

Dat er draagvlak is voor een programma als 'Opsporing Verzocht', is gezien hun succes, bekend. Dilemma voor dit programma was echter, dat deze de huidige generatie jongeren vaak slecht wist te bereiken. Maar daar gaat nu verandering in komen. Vanaf woensdag gaat de muziekzender TMF (The Music Factory) elke woensdagochtend opsporingsinformatie uitzenden in een programmaonderdeel genaamd 'Opsporings Facts'. De zender gaat dit in samenwerking met politie en justitie doen. Ook bij dit programmaonderdeel zal worden geprobeerd de televisiekijker te betrekken bij het oplossen van misdrijven.

Het Openbaar Ministerie zal het programma samenstellen. Zij zien deze variant op de reeds bestaande programma's als een mooie aanvulling, om via deze weg de jeugd alsnog te bereiken. De Utrechtse hoofdofficier van justitie, Rieke Samson-Geerlings, tevens voorzitter van de landelijke selectiecommissie opsporingsberichtgeving omschrijft dat als volgt: "Jongeren zijn vaak moeilijk te bereiken, maar kunnen wel van cruciaal belang zijn bij het oplossen van misdrijven. TMF vormt voor ons een belangrijk medium om jongeren te bereiken. De zaken die in Opsporings Facts worden behandeld, zullen ook specifiek op jongeren zijn gericht."

De Opsporings Facts zullen een onderdeel vormen van het dagelijkse TMF-nieuwsprogramma 'The Factory Facts'. Daarin komen dagelijks nieuwtjes voorbij. Na een jaar wordt gekeken of dit nieuwe opsporingsprogramma ook daadwerkelijk leidt tot tips van jonge kijkers.

En mocht je je afvragen of het wel zin heeft om dit juist in de morgen uit te zenden; uit een recent onderzoek bleek dat TMF 's ochtends gemiddeld ongeveer 17.000 kijkers trok.