Celstraf voor matige oplichters

Een man die verdacht werd van het in scène zetten van een overval op een buurtwinkel in het plaatsje Myrtle Creek, Amerika, is veroordeeld tot een kleine maand cel. De zaak van zijn handlanger, een personeelslid van de winkel, moet nog voorkomen.

De 'overval' vond een maand geleden plaats toen winkelbediende Kevin Harris de alarmcentrale belde met het verhaal dat hij net was overvallen door een gemaskerde man met een groot mes. De overvaller, Dean McCormack, zou Harris hebben opgewacht toen hij de vuilnis buiten zette en hem daarna, onder bedreiging van het mes, in de koeler hebben opgesloten.

Toen de politie echter de opname van de beveiligingscamera bekeek klopte er niet zo veel meer van Harris' verhaal. Op de video was te zien dat Harris voordat hij de vuilnis buiten zette, het geld al uit de kassa had gehaald en het netjes op de toonbank klaar had gelegd. Toen hij even later samen met de overvaller in beeld verscheen, bleek ook niet dat de bandiet Harris voor zich uit had geduwd, zoals 'het slachtoffer' tegen de politie had beweerd. Op de beelden liep de overvaller zelfs voorop, met de rug naar Harris toe.

Geconfronteerd met deze feiten bekende Harris en vertelde dat hij voor zijn medewerking 250 dollar van McCormack had gekregen. Hij had daarna voor honderd dollar drugs gekocht die hij weer met winst had willen doorverkopen. De rest van het geld had hij gebruikt voor benzine, sigaretten, eten, spullen om te kunnen vissen en een video van "Dirty Dancing" voor zijn vriendin. Naast de celstraf moet McCormack 2.600 dollar schadevergoeding aan de eigenaar van de winkel betalen. Indien Harris veroordeeld wordt hangt hem hetzelfde boven het hoofd.