Auto stinkt: geen examen

Michael Gargan, een 24-jarige man uit New Plymouth, Nieuw Zeeland, verscheen vol goede moed bij het examencentrum om zijn rij-examen af te leggen. Omdat hij net terug was uit de Verenigde Staten, waar hij al drie jaar rij-ervaring had opgedaan, dacht hij dat het behalen van het Nieuw Zeelandse rijbewijs een makkie zou zijn.

Hij kreeg echter te horen dat het examen niet door zou gaan. De auto, die hij van zijn moeder had geleend, stonk namelijk volgens de vrouwelijke examinator te veel naar hond. Bovendien zaten de stoelen en de vloer onder de haren.

Ze zei dat "er een nare lucht in de auto" hing en vervolgde: "ik draag een polyester shirt waar alle haren op blijven zitten". Michael kreeg bovendien te horen dat hij er niet op moest rekenen dat hij het inschrijfgeld (60 Euro) terug zou krijgen.

Zelf is hij zich niet bewust van enige stank. Zijn moeder heeft een kleine Fox Terriër. "Misschien ruik ik het niet omdat ik zelf een hond heb" zei Michael, die de auto van binnen schoongemaakt had voordat hij naar het examencentrum vertrok.

Zijn aanbod om de stomerij-rekening te betalen mocht niet baten. Hij kan nu een klacht indienen bij de officiële instanties om zo te proberen zijn geld terug te krijgen.