In zee gespoelde jongen na week terecht

hedzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jongen in Suriname heeft zich een week op zee in leven weten te houden nadat zijn bootje was vergaan. De jongen werd maandag bij Guyana opgepikt.

De elfjarige jongen was op 31 mei met zijn oom aan het vissen aan de monding van de rivier de Coppename, 100 kilometer ten westen van Paramaribo. In plaats van de netten maakte de jongen echter het touw los waarmee de boot aan de wal vastzat, waarna de stroom hem meenam naar de zee.

Zijn oom probeerde hem nog te redden en sprong in het water, maar moest daarop zelf door andere vissers uit het snelstromende water worden gered. Een helikopter en boten werden er op uitgestuurd, maar die merkten de jongen niet op.

Het bootje sloeg al snel stuk op de hoge golven. De jongen kon zich aan een stuk hout vastklampen. Ongeveer 150 kilometer westelijker spoelde hij aan land in Guyana. Daar sliep hij een nacht, maar omdat er geen mens was te bekennen besloot de jongen weer met zijn plank de zee op te gaan. Enkele uren later werd hij door vissers gevonden.