FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 10 juni 2003

25 passagiers zien Nessie opduiken

Zondag is Nessie meer dan drie keer gezien door onafhankelijke personen. Twee van de waarnemingen kwamen van de veerboot Royal Scot en de derde werd gezien door een visser. Alle waarnemingen vonden plaats in Loch Ness, in het gebied van Fort Augustus.

De tweede waarneming gebeurde om 18:00 lokale tijd en werd door alle 25 passagiers en drie bemanningsleden waargenomen. Een week eerder had de sonar van een boot een ongeïdentificeerd zwemmend object van 20 voet lang en 2 ton, 320 voet onder het wateroppevlak gelokaliseerd. Dit vond plaats in hetzelfde gebied van het meer.

Tros op Antillen beroofd van televisiebanden

Een aantal dieven hebben zaterdag op Curaçao twee digitale videocamera's, een digitale fotocamera en een aantal banden met tv-opnamen van presentator Ron Boszhard gestolen van een televisieploeg van de Tros, die aan het filmen was op het Caribische eiland. De spullen lagen opgeslagen in een hotelkamer in Willemstad.

De Tros was met ongeveer vijfhonderd Tros-leden en een aantal artiesten afgereisd naar de Antillen, vanwege een ledenreis onder het motto 'Tros Muziekfeest in de zon'. Een groot aantal programma's werd tijdens de reis opgenomen, waaronder Ron's Videodagboek van Ron Boszhard.

In totaal is de Tros zo'n vijfentwintig minuten televisie kwijtgeraakt. 'Een hele week werk is weg', aldus de Tros.

Radio 10 FM op 25 juni naar de rechter

Just-Dennis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Radio 10 FM gaat op 25 juni alsnog proberen een etherfrequentie te krijgen. Directeur Erik de Zwart gaat bij de Rotterdamse rechter eisen dat het ministerie van Economische Zaken zijn zender alsnog een frequentie toewijst. De Zwart mist nog te veel onderbouwing voor het niet toekennen van een frequentie. Hij denk dat er nog meer gedupeerde zenders bij de rechter aanwezig zullen zijn.

De Zwart wilde verder niet ingaan op het conflict met Sky Radio, dat op het laatste moment besloot Radio 10 niet over te nemen. Sky is boos op Radio 10 omdat ze op eigen houtje een eigen frequentie proberen te krijgen, maar volgens de afspraken die gemaakt zijn mag dat gewoon, aldus de Zwart.

De Zwart waarschuwde Sky-directeur Lathouwers nog wel. "Hij zal er nog wel van horen", aldus de Zwart.

Doek valt voor Korrelatie

Weet_ik_veel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De telefonische hulp- en adviesstichting Korrelatie houdt na veertig jaar op te bestaan. Vanaf 1 januari 2004 sluit de organisatie haar lijnen, omdat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de subsidie van 880.000 euro per jaar stop zet. De 55 medewerkers wacht ontslag.

Directeur D. Huijbregts van Korrelatie heeft dit dinsdag gezegd. Volgens haar is het 'einde Korrelatie', tenzij er nog een wonder gebeurt: 'een wonder dat van de politiek moet komen'.

Man rijdt ex twee keer aan

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Mechelen heeft een 23-jarige man zondagavond tot tweemaal toe geprobeerd zijn ex-vriendin met zijn auto aan te rijden. De vrouw kon op het nippertje wegspringen, maar raakte licht gewond aan haar been. De dader is gearresteerd en wordt beschuldigd van poging tot doodslag.

Zondagavond had Riduan P. voor de zoveelste keer ruzie met zijn voormalige vriendin. Voor P. reden om haar, tot twee maal toe, bijna aan te rijden met zijn auto. De vrouw kon nog net tussen twee geparkeerde auto's wegduiken. De politie kon de woedende P. klemrijden, waarna hij werd gearresteerd.

Enkele weken geleden had Riduan P. zijn ex-vriendin al uit haar woning ontvoerd, waarna hij haar nabij een surfvijver in het noorden van Mechelen, verkrachtte. De politie pakte Riduan toen voor ondervraging op, maar hij werd niet gearresteerd.

The Matrix mag niet in Egypte

De herlaade versie van 'The Matrix' (reloaded) zal niet in Egypte te zien zijn. Volgens de plaatselijke filmkeuring is de film afgekeurd uit 'sociale en religieuze' redenen. De keuringsinstantie heeft dan ook tegen de vertoning van de Amerikaanse film gestemd.

De filmkeuring kon de opvattingen in de film over de 'schepping' en het 'bestaan' niet waarderen. Verder bevat de film te veel geweld meent het comité.

Het eerste deel van The Matrix mocht wel vertoond worden. Het is overigens niet de eerste keer dat een film wordt afgewezen in Egypte. In de afgelopen jaren werden onder meer The Mummy, en The Devil's Advocate verboden.

SARS speelt ook gsm-fabrikanten parten

TraZeR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SARS treft nu ook de mobiele wereld. GSM-fabrikanten Nokia en Motorola hebben laten weten dat de resultaten wel eens minder konden zijn door de longziekte. Volgens de fabrikanten mijden Aziatische consumenten de gsm-winkels door de uitbraak van de ziekte.

Nokia voorspelde eerder een verkoopstijging van twaalf procent. Dit zal nu waarschijnlijk met acht procent lager uitvallen. De tegenvallende cijfers wijt de fabrikant aan verschillende oorzaken. "De verkoopcijfers weerspiegelen de algemene economische malaise in Europa en de V.S., de impact van wisselkoersschommelingen en het effect van SARS op het consumentengedrag, vooral in China", zo laat Nokia weten.

Motorola werd dubbel getroffen door de ziekte. Het Amerikaanse bedrijf ziet de verkoop van haar handsets dalen maar kreeg ook direct te maken met SARS. 500 werknemers van een nachtploeg in een Hongkongse vesting van Motorola moesten een tijdlang thuisblijven, nadat bleek dat een persoonslid de luchtwegenziekte had opgelopen.

Niettemin verwacht het Amerikaanse bedrijf dat het slechts om een tijdelijk dipje gaat. "We vertrouwen er volledig op dat de Aziatische autoriteiten SARS onder controle zullen krijgen en dat het consumentengedrag in de regio weer normaal wordt. Alleen is de timing van een terugkeer naar normale omstandigheden in Azië onduidelijk", aldus Motorola.

Toronto vreest nieuwe SARS-uitbraak

TraZeR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De inwoners van de Canadese stad Toronto houden hun hart vast. De autoriteiten vrezen voor een nieuwe uitbraak van de longziekte SARS. In een ziekenhuis in de stad vertonen vijftien dialysepatiënten symptomen van de ziekte.

De definitieve diagnose is nog niet gesteld, maar volgens de arts James Young gaat het om SARS, totdat het tegendeel is bewezen.

Jongen (15) veroorzaakt ravage

Pim van Dongen, TraZeR en mregeling hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagmiddag heeft een vijftienjarige jongen uit Assen met de auto van zijn ouders drie geparkeerde wagens geramd. Hij had op dat moment een alcoholpromillage van maar liefst 0,7 in zijn bloed.

De jongen besloot een ritje te maken door de buurt toen zijn ouders niet thuis waren. Op de weg moest hij uitwijken voor een tegemoetkomende auto waarbij hij drie wagens, die langs de kant van de weg stonden geparkeerd, raakte.

De vijftienjarige jongen reed zonder te stoppen naar huis. Vervolgens werd hij tegengehouden door getuigen, die de sleutels van de jongen afnamen en de politie waarschuwden. De tiener heeft een proces-verbaal gekregen.

Vader steekt vermeende pedofiel neer

Viqtor had ons via de newssubmit het volgende geheel herschreven te melden:

In de Rotterdamse wijk Beverwaard heeft een boze vader afgelopen vrijdag een man neergestoken omdat deze zijn dochtertje zou hebben lastiggevallen. Na de steekpartij heeft de vader zichzelf direct aangegeven bij de politie.

In de buurt is het onrustig omdat de neergestoken man, die volgens de buurtbewoners kinderen lastig valt, inmiddels weer ontslagen is uit het ziekenhuis en alweer in zijn flat zit.

Man aangehouden voor doodsteken vader

TraZeR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagavond heeft de politie een 20-jarige man uit Delft aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn vader te hebben doodgestoken. Dat heeft de politie Haaglanden vandaag laten weten.

Maandag werd zijn 55-jarige vader dood aangetroffen in een woning in Delft. Hij bleek door messteken om het leven te zijn gebracht. Volgens de politie maakt de verdachte een verwarde indruk. Een motief is tot op heden niet bekend.

Game Time

Met een knipoog naar de insecten deze zomer een ButchGame vervolgens ga je als fotograaf naar dit spelletje alwaar je "foto's"moet schieten van dieren.Let op! Je fotorolletje is vol (leeg)voordat je het in de gaten hebt
2Fast to 2Furious ..Onder dwang ging ik vorig jaar naar de film en de auto's waren veeeeel leuker dan de spelers..Nu is er een klein spelletje online waarin je even in zo'n Amerikaans monstertje kunt racen

CMAX Schoenontwerp Winnaars

We hebben jullie even in spanning gehouden, maar uiteindelijk zijn de winnaars van de CMAX Schoenontwerp-wedstrijd bekend geworden. Uit de vele creatieve inzendingen heeft de jury, bestaande uit leden van de Fok! FP-crew en CMAX, de volgende 2 winnaars gekozen:

DocB met zijn ontwerp DrBob01



en

jazza met zijn ontwerp Cr@zy C@b



Gefeliciteerd met jullie schoenen! Niet gewonnen, maar wil je toch nog je favoriete ontwerp bestellen? Dat kan de hele maand juni nog met 10% korting! Vul op de CMAX Site onder gift certificate FOK in en je krijgt die vette korting van 10%.

Weber: 2006 laatste jaar Schumi

Michael Schumacher zal zijn contract na 2006 niet meer verlengen en zijn F1-carrière als coureur beëindigen. Dat zegt Willi Weber, Schumachers manager.

"Ik ga er vanuit dat het einde van 2006 tevens het einde van zijn Formule 1-carrière is", vertelt Weber. "In januari van dat jaar wordt Michael 38 jaar oud. Dan kan hij vol trots zeggen: dat was mijn F1-carrière."

Weber weet verder niet wat de huidige wereldkampioen na zijn F1-avontuur als coureur van plan is, maar vertelt dat het contract tot aan 2006 gelijk is aan het vorige contract. "De hoogte van zijn salaris is niet verhoogd of verlaagd. Michael vond het sportieve aspect belangrijker", aldus Weber.

Turkse man heeft de langste snor

TraZeR had ons via de newssubmit het volgende geheel herschreven te melden:

De 160 centimeter lange snor van een Turkse man heeft hem een plekje in het Guinness Book of Records opgeleverd. Mohammed Rashid (62) is erkend als de drager van de langste snor ter wereld.

Rashid, die zijn snor niet heeft geknipt in de afgelopen 10 jaar, is op een wereldtour. Op dit moment bevindt hij zich in Beiroet. Hij vraagt 5 dollar aan iedereen die een foto van hem wil maken. Dit geld gebruikt hij om zijn tour te bekostigen.

Klik hier voor een foto.

Voorzorgslanding KLM-toestel in Boedapest

TraZeR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdagochtend heeft een Boeing 767 van de KLM met 76 passagiers aan boord wegens een motorstoring een onvoorziene landing moeten maken op de luchthaven van Boedapest. De landing verliep zonder problemen.

Het toestel was onderweg van Amsterdam naar Antalya in Turkije. De piloot meldde om 08.00, toen het vliegtuig zich net in het Hongaarse luchtruim bevond, dat hij motorproblemen had. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies aan de hand was.

De passagiers krijgen de mogelijkheid om in een hotel in Boedapest te overnachten zodat ze hun reis woensdag kunnen voortzetten.

Vijf vrouwen opgepakt in Turkije

Roel's Weblog en TraZeR hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een hotel in de Zuid-Turkse stad Antalya zijn vijf Nederlandse toeristes opgepakt op verdenking van drugssmokkel. De vrouwen hadden maar liefst 24 kilo heroïne in hun koffers. Volgens het Turkse persbureau Anadolu zijn daarbij ook zes Turken gearresteerd.

De Turken worden ervan verdacht de Nederlanders als koeriers te hebben ingezet. De drugs hebben een straatwaarde van 600.000 euro. De Turkse politie hield de Turken al enkele maanden in de gaten.

Tiener slaat 10-jarig kind schedel in

germy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Sprimont bij Luik is een 10-jarig kind zó in elkaar geslagen door een 15-jarige jongen, dat het een schedelbreuk heeft opgelopen.

Het kind verkeert in levensgevaar. Een ander 8-jarig kind wist te ontkomen en kwam er met een aantal hechtingen vanaf. De twee kinderen zagen de 15-jarige jongen, die op dat moment zijn fiets aan het repareren was, toen ze aan het fietsen waren. De twee kinderen hielpen hem nadat hij hen had gevraagd of ze hem wilden helpen. De jongen begon ineens met een steen op de twee kinderen in te slaan.

Eén op de 3 Nederlanders rookt

kraker81 (herschreven), kennydies en PEPPI hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén op de drie Nederlanders rookt. Ze steken gemiddeld 12 sigaretten per dag op. Dit blijkt uit een onderzoek van het CBS.

Uit het onderzoek bleek dat rokers steeds vroeger beginnen met roken. Namelijk 7 procent van de rokers heeft al op 11 of 12 jarige leeftijd het eerste sigaretje opgestoken. De gemiddelde leeftijd om te beginnen met roken lag voor mannen op 16,5 jaar en voor vrouwen op 17 jaar.
Van de niet-rokers heeft bijna de helft vroeger wel sigaretten gerookt.

Stoppen met roken gebeurde gemiddeld voor mannen na 20 jaar en rond hun 36e levensjaar en vrouwen na 15 jaar op 33 jarige leeftijd.

Ronan Keating wandelt 100.000 euro bij elkaar

De voormalige Boyzone-zanger Ronan Keating heeft ruim 100.000 euro bij elkaar gebracht voor de strijd tegen kanker. Keating heeft in 23 dagen ruim 600 kilometer door Ierland gelopen, en haalde daarbij geld op in 610 dorpen en steden.

Een deel van de opbrengst gaat naar de Marie Keating Foundation, een stichting die de naam draagt van de moeder van de zanger. Keating's moeder overleed op 54-jarige leeftijd aan borstkanker.

In een radio-interview omschreef de zanger de sfeer rondom zijn tocht als 'magisch' en hij prees dan ook de steun die hij onderweg ontving.

Politie pakt jeugdige straatrovers op

Twee jongens, van 11 en 12 jaar, zijn door de Amsterdamse politie gearresteerd, nadat ze een 74-jarige vrouw van haar tas hadden beroofd bij een metrostation. Dat heeft de politie dinsdag laten weten.

De twee jeugdige dieven beslopen hun slachtoffer van achteren en rukten de tas uit haar handen. Daarna zetten ze het op een lopen, terwijl ze ondertussen de tas leeg haalden. De politie kon de twee jongens uiteindelijk vlakbij metrostation Gaasperplas in de kraag vatten. De bejaarde vrouw bleef ongedeerd.

De 11-jarige wordt onder toezicht gesteld van de Raad van de Kinderbescherming; de 12-jarige wordt woensdag voorgeleid aan de officier van justitie.

Kylie Minogue wordt gezicht van British Airways

De Australische zangeres Kylie Minogue wordt het gezicht van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways. De luchtvaartmaatschappij hoopt dat de sexy en schaars geklede Minoque de moeizame tijden voor de maatschappij verlicht, door passagiers te lokken voor vluchten naar zonnige oorden aan de ander kant van de wereld.

Een woordvoerder van platenmaatschappij EMI noemt Minoque "het perfecte tegengif voor winterse somberheid".

Vrouw slaat echtgenoot dood met naaldhak

naar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdag is in een nachtclub in de New Yorkse wijk Brooklyn een man overleden, nadat hij door zijn echtgenote met haar naaldhak was toegetakeld. De vrouw is opgepakt en zondag aangeklaagd wegens doodslag.

De 40-jarige Anna Rhinehart en de 51-jarige Roosevelt Bonds kregen zaterdagochtend ruzie in de nachtclub. Daarbij sloeg de vrouw er met een naaldhak op los. Volgens de woordvoerster van de lijkschouwer is Bonds ter plekke overleden aan door Rhinehart met haar naaldhak veroorzaakte verwondingen aan zijn hoofd, nek en borst.

Britse VIP's mogen plastische ingrepen aftrekken van belastingen

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britse beroemdheden gaan een mooie tijd tegemoet. Zij die hun lijf willen 'verfraaien' door bijvoorbeeld een borstvergroting of een botox-injectie te nemen, mogen die behandelingen voortaan als aftrekpost voor de belastingen beschouwen. Het moeten daarvoor echter wel beroepsonkosten zijn.

De beroemdheden mochten al hun dure kleding van de belasting aftrekken. Nu drie beroemdheden hun plastische ingrepen als aftrekpost hadden opgegeven en dit werd geaccepteerd zullen waarschijnlijk velen dat voorbeeld volgen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiën in Londen zal echter bij elke aanvraag wel worden onderzocht of de ingreep een wezenlijke bijdrage vormt tot de zakelijke belangen van de aanvrager.

De maatregel zal hoogstwaarschijnlijk ook op enig verzet stuiten omdat aftrekpost wordt toegekend op een ogenblik dat voor gewone burgers het aantal aftrekposten drastisch is ingekrompen.

In zee gespoelde jongen na week terecht

hedzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jongen in Suriname heeft zich een week op zee in leven weten te houden nadat zijn bootje was vergaan. De jongen werd maandag bij Guyana opgepikt.

De elfjarige jongen was op 31 mei met zijn oom aan het vissen aan de monding van de rivier de Coppename, 100 kilometer ten westen van Paramaribo. In plaats van de netten maakte de jongen echter het touw los waarmee de boot aan de wal vastzat, waarna de stroom hem meenam naar de zee.

Zijn oom probeerde hem nog te redden en sprong in het water, maar moest daarop zelf door andere vissers uit het snelstromende water worden gered. Een helikopter en boten werden er op uitgestuurd, maar die merkten de jongen niet op.

Het bootje sloeg al snel stuk op de hoge golven. De jongen kon zich aan een stuk hout vastklampen. Ongeveer 150 kilometer westelijker spoelde hij aan land in Guyana. Daar sliep hij een nacht, maar omdat er geen mens was te bekennen besloot de jongen weer met zijn plank de zee op te gaan. Enkele uren later werd hij door vissers gevonden.

Cambuur stelt De Boer aan

Dick de Boer is benoemd tot nieuwe trainer van Cambuur Leeuwarden.

De van FC Utrecht afkomstige trainer volgt de onlangs ontslagen Rob McDonald op. De Boer tekende een maand geleden al een overeenkomst bij de goudengidsdivisionist om assistent-trainer en hoofd opleidingen te worden. Laatstgenoemde functie bekleedde hij ook bij Utrecht.

De Boer was de afgelopen vier jaar hoofd jeugdopleiding bij FC Utrecht en trainde kortstondig FC Volendam. Bij Volendam speelde hij bovendien een groot aantal wedstrijd in het eerste team.

Nog geen licentie voor 10 voetbalclubs

Tien betaald voetbalclubs hebben van de KNVB nog geen licentie voor het komend seizoen gekregen.

Het gaat om:

AZ
FC Utrecht
Vitesse
Emmen
Go Ahead Eagles
MVV
Sparta
FC Den Bosch
Top Oss
AGOVV

Bovenstaande clubs hebben nog twee weken de tijd om de begroting op orde te krijgen, behoudens AGOVV; dat nog moet aantonen dat het stadion aan alle veiligheidseisen voldoet. De Graafschap heeft van de KNVB tot deze week de tijd om de begroting in te leveren, dit in verband met de degradatie van de club.

Woede over ME optreden Nijmegen

Een aantal raadsfracties van de gemeenteraad in Nijmegen wil dat leden van de Mobiele Eenheid (ME) voortaan rugnummers dragen als ze worden ingezet bij ongeregeldheden of charges. Zo kunnen politiemensen individueel strafrechtelijk worden vervolgd als ze over de schreef gaan.

Aanleiding voor deze wens zijn de ongeregeldheden op hemelvaartsdag in het stadscentrum van Nijmegen tijdens de inhuldiging van eredivisionist NEC, toen die Europees voetbal behaalde. De ME zou toen op zo'n beetje alles wat bewoog hebben ingeslagen, waaronder onschuldige volwassenen en kinderen.

CDA-burgemeester Guusje ter Horst zal mogelijk deze week de rijksrecherche opdracht geven om een onderzoek naar de vermeende misdragingen van de ME'ers in te stellen. Bij de politie zijn inmiddels door burgers al aangiftes ingediend tegen de ME.

Volgens SP-fractievoorzitter Hans van Hooft werden onschuldige mensen van bankjes afgeslagen. ''Dit excessief gedrag is onacceptabel. Je kunt niet zomaar op onschuldige ouders met hun kinderen inslaan''. Fractievoorzitter Wouter van Eek van Groen-Links, de grootste fractie van de gemeenteraad, zegt: ''Het was ronduit onverantwoord op welke wijze de ME'ers zich hebben gedragen. Er zijn bij de gemeente tientallen brieven en telefoontjes binnengekomen.'' CDA-fractievoorzitter Richard Preijers heeft met eigen ogen gezien hoe hardhandig de ME tekeer ging.

De VVD, het CDA en PvdA steunen het plan voor een onderzoek, maar vinden rugnummers invoeren te ver gaan. Politiebond ANPV ziet niks in het rugnummerplan. Volgens een woordvoerder is een ME-optreden een groepsgebeuren waarbij niet het individu maar het peloton verantwoordelijk is.

Ecclestone: concurrentie sliep

Dat Ferrari vorig jaar eenvoudig wereldkampioen werd, komt niet door de dominantie van de Italianen, maar doordat Williams en McLaren hebben geslapen. Dat is het keiharde oordeel van F1-supremo Bernie Ecclestone.

"In veel gevallen zijn het niet de rijders, maar de wagens", vertelt Ecclestone. "McLaren en Williams moesten wakker worden. Ze hadden twintig wereldkampioenen, dus het was grappig hoe ze steeds slechter werden."

"Ze hebben niet alles gedaan wat ze konden. Ze moesten het gewoon beter doen, maar nu zijn ze gelukkig op koers. Iemand heeft hen wakkergebeld en nu reageren ze tenminste. Toch zal Michael aan het einde van de rit wel weer winnen", concludeert de Brit.

Israël valt topman Hamas aan

Israël heeft met helikopters een raketaanval uitgevoerd op een auto in Gaza-stad. Doel van de aanval was Abdel Aziz al-Rantissi, een prominent Hamaslid en de laatste weken regelmatig te zien als woordvoerder.

Volgens de laatste berichten zou al-Rantissi bij de raketaanval gewond zijn geraakt. Een nog onbekend aantal Palestijnen is gedood.

Israël gaat overigens, ondanks de zelfmoordaanslag van eergisteren, door met het ontruimen van illegale joodse nederzettingen in Palestijns gebied.

Jordan verrast door Schumi

Het nieuws dat Michael Schumacher zijn contract met Ferrari tot het eind van 2006 heeft verlengd is nog maar net bekend, of de reacties erop druppelen de media in. Eddie Jordan, teambaas van het gelijknamige team, heeft inmiddels zijn verbazing over de contractverlenging uitgesproken.

De Ier, die momenteel in een rechtszaak verwikkeld zit met telecombedrijf Vodafone, vraagt zich af of Michael Schumacher zijn contract volledig zal uitdienen. Jordan denkt dat Schumacher gewoon stopt wanneer hij dat wil, zelfs als dat voor 2006 is.

"Het zou me verbazen als hij het seizoen 2006 nog meemaakt. Als coureurs zo goed zijn, bepalen ze meestal zelf wanneer ze stoppen, niet het team", aldus Jordan tegenover BBC Radio Five Live. "Veel van deze gasten weten heel goed wanneer ze hun helm aan de wilgen moeten hangen en stoppen dan met een geweldig gevoel. Ik denk dat het bij hem ook zo zal gaan."

Groot-Brittannië voorlopig nog met de pond

Voetbalzone.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het blijft nog steeds even wisselen als je naar Engeland gaat. Groot-Brittannië gaat haar pond voorlopig niet vervangen voor de euro. Deze boodschap gaf de Britse minister van Financiën Gordon Brown maandag aan het Lagerhuis. Volgens Brown voldoet zijn land nog niet aan drie van de vijf economische criteria die de regering-Blair voor deelname aan de Europese muntunie heeft opgesteld.

Toch is het niet helemaal ondenkbaar dat de euro naar het eiland gaat. Brown beloofde volgend jaar opnieuw naar de mogelijkheden voor de invoering van de euro te kijken en zal een referendum organiseren als dan wel aan alle criteria is voldaan.

Nog geen licentie voor 11 voetbalclubs

Elf betaald voetbalclubs hebben van de KNVB nog geen licentie voor het komend seizoen gekregen.

Het gaat om:

AZ,
FC Utrecht,
Vitesse,
De Graafschap,
Emmen,
Go Ahead Eagles,
MVV,
Sparta,
FC Den Bosch,
Top Oss en
AGOVV

Bovenstaande clubs hebben nog twee weken de tijd om de begroting op orde te krijgen, behoudens AGOVV; die nog moet aantonen dat het stadion aan alle veiligheidseisen voldoet.

Voor meer voetbalnieuws ga je naar de FOK! Competitiemanager.

Mensheid was ooit bijna uitgestorven

hedzer en naar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ongeveer 70.000 jaar geleden waren er maar 2000 mensen op de wereld. Dat blijkt uit een genetisch onderzoek, dat is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift The American Journal of Human Genetics. Nu zijn er zes miljard mensen op aarde.

Door het geringe aantal mensen had een epidemie, een natuurramp of een oorlog zo een einde van onze soort had kunnen betekenen. Volgens het onderzoek heeft de mensheid rond diezelfde tijd pas voor het eerst Afrika verlaten, meldt de BBC. Voor die tijd bestonden er zowel jagende mensrassen als menselijke rassen die zich specialiseerden in landbouw.

Verder bleek uit onderzoek dat de mens een uniek soort is. Het verschil in DNA tussen twee apen is groter dan de onderlinge verschillen bij de mensen. Dat wijst volgens onderzoekers erop, dat de mensheid van een klein groepje afstamt, waardoor de genetische variatie klein is.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de universiteit in de Amerikaanse stad Stanford en de Russische academie voor de wetenschappen, die DNA-materiaal verzamelden uit 52 gebieden over de hele wereld. Ze denken dat een Mbuti-pygmeeënstam in Congo en de Khosian-bosjesmannen in Botswana de oudste soort van de moderne mens zijn, omdat hun genetische verwantschap het grootst is.

Veel verkeersdoden in Pinksterweekeinde

Nicky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen pinksterweekende zijn zeker veertien mensen in het verkeer om het leven gekomen. Onder de slachtoffers waren vooral automobilisten, maar ook een fietser, een voetganger en een motorcrosser.

Een bestelauto reed zaterdag in Schiedam een 78-jarige fietser aan, die later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed. In Blokker overleed een 83-jarige inwoner van Zwaag nadat hij diezelfde dag door een 35-jarige automobilist uit Hoogwoud was aangereden.

Bij een aanrijding in Sommelsdijk kwamen een 20-jarige man uit Nieuwe Tonge en een 18-jarige vrouw zondagnacht om het leven. Zaterdagnacht kwam in het Friese Herabijum een 48-jarige man uit Heemskerk om. Hij reed met zijn motorfiets vanuit Harlingen richting Herabijum toen hij door onbekende oorzaak tegen een boom botste.

Een 90-jarige automobiliste uit Almen overleed zaterdag nadat zij met haar voertuig tegen een spoordijk in haar woonplaats botste. Een 21-jarige man uit Nijmegen kwam zaterdagmiddag in zijn woonplaats om het leven toen zijn auto in brand vloog na een ongeluk.

Op het crosscircuit in Hummelo overleed zaterdag een 27-jarige motorcrosser uit Terborg na een ongeval. Tijdens een crosswedstrijd reed hij met zijn motor frontaal tegen een boom. Een 48-jarige scooterbestuurder uit Hoofddorp is zondagavond aan zijn verwondingen bezweken nadat hij eerder diezelfde avond ernstig gewond raakte bij een botsing.

Zondagochtend overleed een 68-jarige automobilist in een ziekenhuis in Zwolle. Hij was zaterdagavond in zijn woonplaats zwaargewond geraakt na een aanrijding met een 28-jarige plaatsgenoot. Een 25-jarige man uit Kreileroord kwam maandag om het leven bij een verkeersongeval in Wieringerwerf. Een ongeval met een antieke tractor bij Oirschot werd maandagavond een 30-jarige man uit Knegsel fataal. Een 61-jarige motorrijder uit Blauwhuis kwam maandag om het leven na een ongeval ter hoogte van het Friese Hilaard.

Een ongeval op de de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad, waarbij drie auto's betrokken waren, kostte maandag één persoon het leven. Vier personen raakten gewond. De weg werd enkele uren in beide richtingen afgesloten.

Column: Cry Freedom, Laugh Money

Afgelopen zaterdag ging ik met een stel vrienden lekker een biertje doen in de plaatselijke dart-kroeg. Niet dat het zo'n swingend café is, maar voor een tussenbiertje en een leuk gesprek is het ideaal. Het is vrijwel verlaten, twee mensen darten en de barman heeft slechts 1 krukbezetter te bedienen, tot dan toe dus. Wij schuiven aan en bestellen een rondje en ach, omdat er toch maar 1 klant extra zit, gaat er ook een glas voor hem in de order. Hij bedankt ons en zegt dat hij net weer terug is in Nederland, hiervoor had hij meer dan 55 jaar in Zuid-Afrika gewoond. De barman zet de glazen voor ons. De man stelt zich voor en heft zijn glas! Wij doen zijn gebaar na en als hij na de eerste slok zijn bovenlip ontschuimt met zijn onderlip, begint hij met zijn verhaal.

Saoedische overheid: Gecrashte UFO is een ballon

Veiligheids afdelingen van de Saoedische overheid ontkennen dat er maandag een UFO gecrashed is in de Jazan regio in Saoedi-Arabië. Mohammed bin Naser bin Abdulaziz, gouverneur van Jazan ontkent dat er een vliegende schotel gecrashed is. Dit meldt Riyadh Daily. De crash veroorzaakte een schokgolf, en veel paniek onder de bewoners, en vee in de omstreken raakten van streek, aldus het Okaz Arabisch persbureau maandag.

De plek is bezocht door afgevaardigden van veiligheidsinstanties en meteorologen om de zaak te onderzoeken. Eerder zeiden experts dat het wellicht een spionagevliegtuig betrof.

Een overheidsmedewerker van de provincie Al-Raith in Jazan zegt dat hij de plek bezocht heeft, en dat het een ballon was. Al-Watan instanties echter meldden maandag dat het om een metalen object ging, en het geen ballon was. Ooggetuigen van Arraith zeggen dat ze een schotelvormig object op geringe hoogte over de grond zagen vliegen en op de grond zagen vallen. De zaak zal niet verder besproken worden.

Button klaar voor Canada

Na zijn zware ongeval anderhalve week geleden bij de vrije training voor de Grand Prix van Monaco is Jenson Button nu hersteld en staat hem niets meer in de weg voor komend weekend.

"Na mijn zware ongeval in Monaco ben heb ik er zin in om in Canada weer aan het stuur plaats te nemen. Ik hoop dat dit weekend dan iets gelukkiger voor mij verloopt," verduidelijkte de BAR-coureur. Hij klapte met 280km/h in de vangrail en was korte tijd bewusteloos.

Daardoor kon Jenson Button niet aan de race deelnemen. Ook bij de testen afgelopen week in Monza was de Brit afwezig, om goed te kunnen herstellen.

Dat is nu gelukt. "Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik me goed voel en weer helemaal fit ben," aldus Button.

Brett Holman uitgeschakeld

Aanvaller Brett Holman (19) brak gister in het nacompetitieduel met FC Volendam zijn pols, het is onwaarschijnlijk dat hij nog in actie komt dit seizoen.

Excelsior verloor in Volendam met 3-0 en dat betekende vrijwel de nekslag voor de ploeg uit Kralingen. Holman kwam vlak voor rust ongelukkig in botsing met Volendammer Gerry Koning. In het ziekenhuis werd een polsbreuk geconstateerd. Holman scoorde dit seizoen zesmaal voor Excelsior, dat in de aanval ook al de geblesseerde Marc Nygaard mist.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.