Zeker 5 doden bij dubbele zelfmoordaanslag

Er zijn zeker 5 mensen gedood en veertig mensen gewond geraakt bij een dubbele zelfmoordaanslag in Tel Aviv. Het is de tweede Palestijnse aanslag in twee dagen tijd. De aanslag, waarbij twee Palestijnen zichzelf opbliezen, vond plaats in een drukke arbeiderswijk in Tel Aviv, waar veel buitenlanders wonen. Twee van de doden zouden geen Israeli's zijn.

Nachtleven
De explosies deden zich voor rond elf uur plaatselijke tijd vlakbij de grootste bioscoop van de regio, in een gedeelte van de stad dat bekend staat om zijn armoede, maar ook om het nachtleven.

Na en aantal weken van betrekkelijke rust was dit de tweede aanslag tegen IsraŽl in korte tijd. Op dinsdag kwamen zeven mensen om het leven toen de bus waarin ze zaten werd aangevallen.

Jihad
de aanslag is door middel van een telefoontje aan het Franse persbureau AFP al opgeŽist door de radicale groepering Islamitische Jihad. IsraŽl houdt de Palestijnse Autoriteit verantwoordelijk voor de 'terroristische aanslag'. Defensie minister Ben Eliezer van IsraŽl heeft opnieuw de bewegingsvrijheid van Palestijnen drastisch beperkt naar aanleiding van de recente aanslagen.

Met dank aan RuuddieBoy