FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 18 juli 2002

[Update] De Uitvallers tot nu toe

5 PINOTTI Marco (0)
5 STEELS Tom (0)
6 SHEFER Alexandr (0)
6 VERBRUGGHE Rik (0)
7 ROUS Didier (0)
8 FREIRE Oscar (107)
8 VIERHOUTEN Aart (0)
10 GONZALEZ GALDEANO Alvaro (5)
11 KIRSIPUU Jaan (107)
11 PEREZ Santiago (0)
11 SANDSTOD Michael (33)
11 VAUGHTERS Jonathan (0)
12 CASAGRANDA Stefano (29)
12 DE WAELE Fabien (0)
12 GONZALEZ Gorka (0)
12 HAUPTMAN Andrej (80)
12 IVANOV Ruslan (0)
12 PAGLIARINI Luciano (17)
12 POZZI Oscar (2)
12 SANCHEZ Samuel (6)
12 SIMON François (55)
12 TAULER Antonio (15)
13 BOSSONI Paolo (36)
13 GOMEZ José-Javier (0)
14 LUTTENBERGER Peter (0)
15 MOREAU Christophe (14)
16 BRUYLANDTS Dave (0)
16 CASPER Jimmy (2)
16 DUFAUX Laurent (7)
16 ORIOL Christophe (1)
16 RODRIGUEZ Fred (39)
16 SEVILLA Oscar (43)
17 DONATI Massimo (0)
17 GUESDON Frédéric (0)
17 ATIENZA Daniel (1)

Vandaag moesten Donati, Guesdon en Atienza opgeven. Guesdon was in het verleden winnaar van Parijs-Roubaix.

Verantwoordelijkheid toen en nu

Ik hoorde het eerst op de radio, toen volgde het 6 uur nieuws en nu lees ik het weer op Fok! "Discoverbod voor jongeren onder de 16".
Dat zat er aan te komen. Het stukje verbaast me als zodanig dan ook niet. Er zit alleen een zin in waar ik niet helemaal mee uit de voeten kan:
"Maar veel van deze jongeren worden door hun ouders gedropt in de disco waar ze tot diep in de nacht verblijven, met alle negatieve gevolgen van dien".

Kroon naar het ziekenhuis

Karsten Kroon, de Rabo renner en winnaar van de 8ste etappe, moet naar het ziekenhuis om foto 's te laten maken. Dit naar aanleiding van de pech die Kroon had in de eerste bergrit. Hij kwam ten val en werd door een volgauto aangereden.
"Iemand voor mij miste de bocht in de afdaling van de Aubisque. Ik kon hem net ontwijken, maar viel wel 30 meter het ravijn is. Stond ik net weer op me fiets, knalt er een Fassa Bortolo auto tegen me op. Die gast heb ik dus nog even op me bek getimmerd."
Kroon bereikte met pijn en moeite de finish, maar kan morgen waarschijnlijk wel weer starten.

Traci Bingham (MTV) voert actie in sla-bikini

Mikeymo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Traci Bingham, VJ bij MTV USA en Playmate, droeg gisteren een wel zeer ecologisch verantwoorde bikini, gemaakt van sla. Ze voerde namens de Amerikaanse dierenbescherming campagne voor het eten van vegetarisch voedsel.

De start van de campagne vond plaats in Covent Garden, het oudste vleesrestaurant van Londen. Traci is één van de zogeheten 'Lettuce Ladies': deze sla-dames worden ingezet in een wereldwijde campagne om vegetarisch eten te promoten.

Foto (bron: TisCali)

Ziekenhuis stuurt aanmaning om één eurocent

Catapult had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een familie uit Bergen op Zoom kreeg vandaag een aanmaning in de bus die één eurocent bedroeg. Volgens het Lievensberg ziekenhuis dient de familie de achterstallige opnamekosten te voldoen die gemaakt zijn bij een bevalling, zeven maanden geleden.

Het ziekenhuis uit Bergen op Zoom beschouwt de brief inmiddels als niet geschreven. Een woordvoerder: "Openstaande bedragen onder de tweeenhalve euro schelden we altijd kwijt, kennelijk is deze brief door de controle geglipt."

Hof: Commerciële spam mag

slakkie , Fester en Remier hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Hooggerechtshof in Amsterdam heeft bepaald dat het versturen van commerciële e-mail, ook wel 'spam' genoemd, toegestaan is. De uitspraak is een tegenvaller voor internetprovider XS4ALL, die de zaak samen met vier van haar klanten had aangespannen tegen het Amstelveense bedrijf Ab Fab Interactive Media Group. De internetprovider wilde niet belast worden met het verwerken van de reclameboodschappen van Ab Fab en had een dwangsom van 50 euro per overtreding geeïst. Deze eis was eerder al door de rechter toegewezen.

Ontoelaatbaar
Volgens XS4ALL is spam een ontoelaatbaar randverschijnsel van internet, dat tot grote ergernis leidt bij internetproviders en -gebruikers. Ab Fab heeft altijd volgehouden volgens de regels van de branche te werken.
Het hof laat wel de mogelijkheid open om 'spammers' te vervolgen als zij voor overlast zorgen. Het is nog onbekend of XS4ALL in cassatie gaat bij de Hoge Raad.

Gemeente: alleen bordelen, geen snackbar

Stevie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Omdat de gemeente Den Haag in de Poeldijksestraat alleen maar bordelen en bovenwoningen wil, moet een snackbar de deuren sluiten. Volgens de gemeente is de horecagelegenheid illegaal want het pand heeft een bordeelvergunning, geen horecavergunning. Eerst was er namelijk een bordeel in gevestigd.

De eigenaren brachten brachten hier tegenin dat de zaak alleen maar dienst deed als kantine voor prostituees uit de straat.

Het kwam tot een geschil bij de Raad van State. Die bepaalde vandaag dat de gemeente Den Haag wel voldoende heeft bewezen dat het pand als snackbar in gebruik is en dus dicht moet.

Israelische soldaten opgepakt voor handel in munitie

Ka-Boem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vier Israelische soldaten woonachtig in Joodse nederzettingen op de Westerlijke Jordaanoever, zijn gearresteerd op verdenking van het verkopen van munitie aan Palestijnse militanten, zo meldt de Israelische radio.

De soldaten, twee broers, zouden woonachtig zijn in de Adora nederzetting op 27 april vier joden om het leven kwamen bij een palestijnse aanval. Zij worden beschuldigd van het verkopen van 60,000 5.56mm kogels en 3,000 9mm kogels.

Lowlands schrapt optreden DJ Chris Korda

De organisatie van het Lowlands festival heeft een optreden act geschrapt. Het gaat de house-act van DJ Chris Korda. Korda blijkt namelijk aanhanger en voorganger te zijn van de 'Church of Euthanasia' welke tegen vermenigvuldiging van het menselijk ras is. Een woordvoerster van Mojo in Delft heeft dat dinsdag gemeld.

Deze kerk promoot op haar website zelfmoord, euthanasie, kannibalisme en anale seks. In de videoclip 'I like to watch' uit 2001 vergelijkt Korda de verslaggeving over de aanslagen van 11 september met sport en porno.

Volgens de woordvoerster was Korda onderdeel van een groep dj's die was ingehuurd. Toen MoJo geattendeerd werd op de achtergronden van de artiest, is hij vervolgens van de lijst gehaald. Hij is geschrapt omdat hij er opvattingen op na houdt die Mojo liever niet geuit ziet op het festival, aldus de woordvoerster.

Zie ook een topic op ook het forum van Lowlands.

Schröder ontslaat minister Scharping

Odysseus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse minister van Defensie, Rudolf Scharping, is door Bondskanselier Schröder ontslagen. SPD-fractieleider Peter Struck zal hem vervangen.

Schröder acht het niet mogelijk om nog in vertrouwen met Scharping samen te werken. Zelf zag Scharping geen reden om op te stappen. Hij sprak de aantijgingen dat hij op onrechtmatige wijze geld heeft aangenomen van een pr-bureau tegen.

Scharping gold al langer als omstreden. Hij wordt beschuldigd van fraude en belastingontduiking. Zo liet hij zich inhuren voor speeches door een pr-bureau, en ontving hij een voorschot van 71.600 euro voor een autobiografie die hij nooit schreef. Eerder kwam hij in opspraak omdat hij een luchtmachtvliegtuig had gebruikt voor bezoekjes aan zijn vriendin. Toen mocht hij echter nog aanblijven.

Zelf vindt Scharping dat hij niets fout heeft gedaan. 'Willekeurige beschuldigingen in de media zijn geen reden om af te treden', zei hij. 'Alle betalingen zijn gemeld aan de belastingdienst, over alle betalingen is belasting betaald. Alle beschuldigingen zijn vals en hebben als doel om mij in mijn eer aan te tasten.'

De affaire-Scharping is een tegenslag voor Bondskanselier Schröder (SPD) die bij de verkiezingen in september herkozen hoopt te worden. In de peilingen staat hij, twee maanden voor de verkiezingen, achter op zijn rivaal, CDU-lijstrekker Stoiber.

Henny Stoel stopt bij het NOS Journaal

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Henny StoelHenny Stoel stopt per 1 september volgend jaar als nieuwslezeres bij het NOS Journaal. De 57-jarige presentatrice is dan 17 jaar werkzaam geweest voor het tv-programma.

Stoel zegt het nieuwslezen nog steeds 'hartstikke leuk' te vinden maar wil meer tijd hebben voor haar privé-leven. Ze werkt al ongeveer veertig jaar bij de publieke omroep. Op 16-jarige leeftijd begon ze als secretariaatsmedewerker bij de VARA. Van 1967 tot 1978 deed zij actualiteiten op de radio bij deze omroep. Daarna ging ze werken voor het programma 'In de Rooie Haan'.

In 1985 begon ze bij het NOS Journaal als chef van de redactie Binnenland, waarna ze in 1988 nieuwslezeres werd. Sinds september 2000 is ze het gezicht van het acht uur Journaal.

J-Lo naakt op billboards voor parfum

Mikeymo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

J-Lo naakt op billboards voor promotie parfumJennifer Lopez heeft een reclamecampagne gelanceerd waarin ze naakt onder de douche haar nieuwe parfum promoot. Het enige wat ze aan heeft, is een badmuts.

De advertentie met de slogan 'Fresh, Sexy, Clean. It's the Glow. The new fragrance by Jennifer Lopez', die momenteel te zien is in de VS, komt in de herfst naar Europa waar hij in ieder geval te zien zal zijn in Duitsland, Zwitserland, Engeland en Oostenrijk.

Een pikant detail is dat de advertentie onlangs geheel vernieuwd moest worden. In eerste instantie was J-Lo in een innige pose met haar (ex-)man Chris Judd te zien. Maar daar is ze inmiddels van gescheiden, waardoor ze nu alleen op de billboards te bewonderen is.

Of de billboards ook in Nederland te zien zullen zijn, is nog niet bekend. In ieder geval heeft Jennifer Lopez met het cosmeticaconcern Lancaster een contract gesloten om haar parfum wereldwijd te distribueren.

Papegaai neemt trein naar Vlissingen

Achiel, Topfenbaecker, gerritdekzijl, edwtie, SvenG, spdk en FlopGun hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een verdwaalde 5-jarige papegaai uit Goes is gisteren in zijn eentje in de trein naar Vlissingen gaan zitten. Toen de conductrice kwam om de kaartjes te controleren, ontdekte ze het dier op één van de banken van de verder lege coupé. Ze ving de papegaai in een kartonnen doosje om het vervolgens in Vlissingen over te dragen aan P. van de Berg van de dierenbescherming.

Het was in eerste instantie lastig om te achterhalen waar het beestje vandaan kwam. 'We hebben al enkele malen gevraagd waar hij vandaan komt, maar hij maakt bijna alleen kakelgeluiden. Hij moet dus in de buurt van kippen wonen. Ook de hond lijkt hij niet eng te vinden.', aldus Van de Berg.

De eigenaar van de papegaai had de vermissing bij de politie gemeld, waardoor het beestje gistermiddag toch nog bij zijn baasje kon worden afgeleverd. Het baasje, A. van Hamburg uit Goes, zegt dat de papegaai dinsdagochtend vroeg was ontsnapt. 'Ik denk dat hij bij toeval op het station is terechtgekomen en de trein is ingevlogen omdat hij daar mensen zag. Sammy is gek op mensen en op honden.' Ondanks zijn vlucht mag hij van zijn baas in huis vrij blijven rondvliegen.

Jos over de huidige stand van zaken

De Jos Verstappen Info Page had weer eens het tweewekelijkse vraaggesprek met Us Joske.

Jos over het circuit van Magny-Cours:
"Een paar keer is bij mij daar het gas blijven hangen. Tijdens een test, twee jaar geleden ben ik er eens hard afgegaan. En in 1997, in de Tyrrell, tijdens de race overkwam me hetzelfde. En tóch heb ik er altijd graag gereden, ondanks die pech. Het is niet echt een spectaculair circuit, maar er zit een leuke chicane in, ná de Adelaide hairpin. Daar kun je met 210/220 kilometer per uur doorheen. En het lange rechte stuk vóór de Adelaide bocht geeft mogelijkheden om in te halen, maar dan moet je wel goed uit de Estoril bocht komen, die lange bocht ná start/finish. Als het warm is dan is de baan op Magny-Cours spekglad en heb je weinig grip. De baan is sowieso een biljartlaken, er zit haast geen hobbeltje in."

Jos over (het geld van) Arrows:
"Moeilijk te zeggen. We zijn nog steeds bezig met het deel van vorig seizoen. En dan hebben we het nog niet eens over de inkomsten van dit seizoen die ik misgelopen ben, kun je nagaan. Dat loopt nog wel even, denk ik. We weten natuurlijk ook niet hoe het met Arrows gaat aflopen. Als je de perikelen rond dat team gevolgd hebt de laatste weken…daar wordt je niet vrolijk van. Maar als Arrows failliet gaat, daar hebben we ook niks aan."

Jos over volgende seizoen:
"Dat kunnen we echt niet zeggen. Het wordt misschien een beetje saai, maar er zijn concrete contacten met een aantal teams. Er is voldoende belangstelling. Of wij steeds het initiatief nemen? Ook, maar we worden ook zelf benaderd door teams. De belangstelling is wederzijds, dus dat is een goed teken. Ik begrijp best dat de fans iets meer willen horen, maar dat gaat eenvoudigweg niet. Het is de wereld van de Formule 1. We proberen het zo stil mogelijk te houden en komen pas met nieuws naar buiten als het echt definitief is. Dat heeft een team waar je eventueel mee in onderhandeling bent ook het liefst. Dat zit ook niet te wachten op die publicitaire polonaise."

We zullen dus nog steeds af moeten wachten wat er gaat gebeuren met Jos.

Buizerd in Markelo valt trimmers aan

FlopGun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Markelo is een agressieve buizerd actief. De roofvogel valt mensen aan die hardlopen op de Kattenberg. De verwondingen zijn soms zo ernstig dat de slachtoffers zich door een dokter moeten laten behandelen.

De gemeente Hof van Twente adviseert trimmers om de Kattenberg voorlopig te mijden. Volgens een woordvoerder van de gemeente broedt de buizerd van half maart tot half augustus en beschermt hij zijn territorium. 'We kunnen de vogel niet zonder meer afschieten, zoals iemand had voorgesteld. De buizerd is een beschermd diersoort. Dit gedrag is natuurlijk voor een vogel die zijn territorium tijdens het broedseizoen afschermt', aldus de woordvoerder.

Jan Wessels is één van de slachtoffers. Hij is dit seizoen al een paar keer aangevallen door de agressieve buizerd. Daarbij kreeg hij één keer een krab met de achterpoten op zijn oogleden. 'Je hoort de vogel niet aankomen. Hij volgt je van boomtop naar boomtop. Ook laat hij zich soms als een baksteen naar beneden vallen.'

De echtgenote en dochter van Jan Wessels zijn doodsbang voor het roofdier en schreven daarom een brief naar de gemeente. 'Mijn vrouw liep daar met een stok, maar voorlopig neemt ze een andere trimroute. Deze buizerd zorgt al drie jaar voor overlast.'

''Neger'' mag in woordenboek blijven

Ronhui had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De woorden 'neger' en 'creool' mogen gewoon in de Dikke Van Dale, het Groot woordenboek der Nederlandse taal, blijven staan. Dat blijkt uit de uitspraak van de Commissie gelijke behandeling naar aanleiding van een klacht van de Stichting Eer en Herstel Betalingen Slachtoffers in Suriname. Die stichting vond dat de betreffende woorden Afrikaans-Surinaamse Nederlanders aan de koloniale onderdrukking herinneren en zodoende pijn bij hen teweegbracht.

De commissie oordeelde echter dat de Van Dale geen onderscheid maakt op grond van ras. "De functie van een woordenboek is niet meer dan het registreren van de betekenis van woorden in overeenstemming met het feitelijk woordgebruik", aldus de commissie.

Hoofdredacteur T. den Boon van de Dikke van Dale was al niet van plan om de woorden te schrappen, omdat Van Dale niet normatief is en niet aan taalpolitiek doet. "Als de stichting het gebruik van neger en creool wil veranderen, moet ze bij de gebruikers van de Nederlandse taal zijn. De verantwoordelijkheid voor het gebruik ligt niet bij Van Dale."

Armstrong weer fantastisch !

In de 1ste bergrit in deze Tour, naar La Mongie, heeft Armstrong een prachtig staaltje wielrennen afgeleverd. Heras maakte lange tijd voor hem het tempo, en alleen Beloki kon volgen. In de laatste kilometer sprong Armstrong weg, en hij won. Beloki werd 2de, Heras heel knap 3de.
In een prachtige rit met veel demarrages in het begin kwam op de Aubisque een kopgroep tot stand. Daaruit bleven 2 mensen over, Jalabert en Extebarria. Ook Extebarria moest lossen, en zo reed Jalabert alleen op kop.
Hij reed lang vooraan, maar toen eerst Rubiera en later Heras voor Armstrong tempo gingen maken was het gedaan. Toen Heras echt tempo ging maken kon niemand meer volgen, behalve Armstrong en Beloki. In de laatste kilometer sprong Armstrong met een krachtexplosie weg, en hij won de rit. Beloki dus 2de, Heras 3de. De rest kwam langzaam binnen...

Top 20

01 Armstrong (US Postal) in 4.21.57
02 Beloki (Once) op 0.07
03 Heras (US Postal) op 0.13
04 Mancebo (iBanesto.com) op 1.16
05 Rumsas (Lampre) op 1.16
06 Sevilla (Kelme) op 1.23
07 Basso (Fassa Bortolo) op 1.23
08 Kivilev (Cofidis) op 1.34
09 Jalabert (CSC - Tiscali) op 1.49
10 Azevedo (Once) op 1.52
11 de Galdeano (Once) op 1.54
12 Moreau (Credit Agricole) op 1.57
13 Lelli (Cofidis) op 1.57
14 Moncoutie (Cofidis) op 1.59
15 Osa (iBanesto.com) op 1.59
16 Zubeldia (Euskaltel) op 2.02
17 Goubert (JeanDelatour) op 2.23
18 Serrano (Once) op 2.24
19 Sastre (CSC - Tiscali) op 2.24
20 Botero (Kelme) op 2.24

70% van Nederland rookt niet

Rob De Man had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Steeds minder Nederlanders grijpen naar een sigaret. Het aantal niet-rokers was in 2001 bijna 70% tegen 67% in 2000. Een en ander blijkt uit een onderzoek dat het NIPO in opdracht van Defacto uitvoerde. Door een nieuwe onderzoeksmethode heeft het NIPO meer respons en betrouwbaarder antwoorden gekregen.

Er zijn meer niet-rokende vrouwen (73%) dan mannen (ruim 66%). Het aantal jongeren (10-19 jaar) dat niet rookt, is met 73% gelijk gebleven aan dat in 2000.

Duitsers meest geliefde toeristen

Mangoworks2002 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek van het online reisbureau Expedia blijkt dat de Duitse toerist het meest geliefd is. Britse toeristen zijn niet er geliefd onder de buitenlanders. Het onderzoek is gehouden in zeventien landen waaronder Cyprus en de Verenige Staten.

De Duitsers zijn vooral geliefd om hun hoffelijk gedrag en hun pogingen de taal van het gastland te spreken. Amerikanen staan nummer één als het om beleefdheid gaat, met op de voet gevolgd door de Duitsers. Ruw en onbeschaafd zijn de Britten, ook slaan zij er snel op los en doen geen poging om de taal te spreken van het gastland.

'Prijs van auto fors omhoog'

Busted had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Auto's worden in de toekomst mogelijk fors duurder. Dat zeggen verkopers, nadat de Europese Commissie gisteren heeft besloten dat dealers vanaf 2005 meerdere merken in één showroom mogen verkopen. Volgens verkopers worden auto's niet zoals de comissie belooft goedkoper, maar zullen zij juist 10 tot 20 procent in prijs stijgen.

Op dit moment kunnen fabrikanten autodealers nog verbieden verschillende merken in hun showroom te verkopen. Met de nieuwe regels zou daar verandering in moeten komen. En dat zou volgens Brussel weer leiden tot meer concurrentie en lagere prijzen.

De Nederlandse Dealers Associatie (NDA) is blij dat de markt wordt vrijgegeven, maar vreest dat auto's 'onbetaalbaar' worden. De nettoprijs van een auto wordt door fabrikanten nu relatief laag gehouden, omdat de regering daar een vrij hoge personenwagenbelasting (BPM) op heft. Wanneer er straks geen prijsverschillen meer zijn in Europa zal de basisprijs van een auto waarschijnlijk omhoog gaan. Wanneer de BPM dan gelijk blijft moet er voor een auto meer worden betaald.

"Ik denk dat dat als een paal boven water staat. De uiteindelijke prijs voor de consument is afhankelijk van de belasting van de overheid. En het lijkt me sterk dat de overheid belastingen fors verlaagt", aldus een woorvoerder van automerk Opel.

De ANWB en de Consumentenbond verwachten echter dat het niet zo'n vaart zal gaan lopen en dat de autodealers de prijzen in de nieuwe concurrerende markt zullen gaan opdrijven.

Pil tegen een alcohol-kater

Eindelijk is er dan een oplossing voor wie het zat is om na een stevig nachtje drinken met een vreselijke kater wakker te worden. Een Britse dokter heeft een kater-pil ontwikkeld op basis van vulkaanstof: Zetox, nu al te koop op het internet.

Bedoeling is om enkele pillen te slikken vóór je alcohol begint te drinken. De mineralen in de vulkaanstof zouden als een natuurlijke ontgifter werken, waardoor je kater geen kans maakt. De chemicaliën die vrijkomen bij de afbraak van alcohol in het lichaam -en die voor een kater zorgen- worden door het mineraal geabsorbeerd.

Uitvinder Dr. Kenneth Maule hoopt voldoende geld te vinden om de pil ook bij apothekers te kunnen verkopen. Ook de Britse medische raad staat positief tegenover het nieuwe product.


Meer hierover op de site van de BBC.

Ook de Maya's dronken al chocolademelk!

Reintje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het was lang niet zo zoet als de hedendaagse variant, maar in Midden-Amerika dronken ze het 2.600 jaar geleden al; chocolademelk. En dat is ruim duizend jaar eerder dan tot nog toe werd aangenomen.

Dat hebben antropologen van de universiteit van Berkeley in de Verenigde Staten ontdekt na onderzoek van aardewerk dat was opgegraven in Belize. En dat het geen komkommernieuws is blijkt wel uit het feit dat het onderzoek in het gezaghebbende blad Nature zal worden gepubliceerd.

Door de cacao in het aardewerk chemisch te dateren konden de onderzoekers bepalen in welke periode het drankje gemaakt is. Het drankje van de Maya's moet bitter zijn geweest. De huidige mens zou het goedje, dat naast cacao ook kruiden bevatte, waarschijnlijk niet lusten.

Emancipatie-instituut wil proces tegen SGP

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het emancipatie-instituut Clara Wichmann wil de Staatkundige Gereformeerde Partij (SGP) gaan aanpakken. Ze zijn daarom op zoek naar een "strijdbare vrouw" die lid wil worden van de SGP en vervolgens bereid is een proces tegen deze politieke partij te voeren.

Het instituut wil van een rechter nu wel eens weten of een politieke partij vrouwen als volwaardig lid mag weigeren, en of godsdienst zwaarder mag wegen dan discriminatie van mensen. De SGP staat vrouwen alleen toe buitengewoon lid te zijn. Een plaats op de verkiezingslijst is uitgesloten.

Eerdere pogingen om de SGP te dwingen de discriminatie van vrouwen in het openbaar ambt op te geven, zijn tot nu toe mislukt. Eind vorig jaar oordeelde de Commissie gelijke Behandeling nog dat zij niet bevoegd was een oordeel te geven over de klacht van mevrouw Grabijn-van Putten, buitengewoon lid van de SGP.

De SGP liet vorig jaar al weten dat in de bijbel staat dat de man het hoofd is van de vrouw, en daarnaar te willen blijven leven.

Oud-acteur schiet overvallers dood

Topfenbaecker en SvenG hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Filipijnse acteur Sonny Parsons, die in zijn land bekend is als keiharde politieagent uit actiefilms, heeft drie overvallers genadeloos afgestraft. Hij schoot twee overvallers dood, de derde sneed hij de keel door. Deze overvaller ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis.

De acteur was samen met zijn vrouw en kinderen in zijn huis in een buitenwijk van Manilla door de overvallers vastgebonden, maar hij wist zich te bevrijden en het pistool dat hij in zijn kamer bewaarde te bemachtigen.

"Ik had geen andere keuze dan ze buiten gevecht te stellen, omdat de politie nog niet was gearriveerd," aldus de vroegere acteur. Zijn buren hadden wel rumoer gehoord, maar gingen er vanuit dat de acteur weer stond te acteren.

Vrouwen met snor geliefd in Roemeens plaatsje

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrouwen met een snor, in het Westen worden ze over het algemeen verafschuwd, maar in het Roemeense plaatsje Baleni-Sirbimogen mogen ze trots zijn op hun extra beharing. De inwoners van het plaatsje vinden snorren een teken van betrouwbaarheid en vruchtbaarheid.

In het plaatsje zijn een hoop vrouwen met veel haar boven de mond te vinden en de mannen hebben daar geen enkel probleem mee. "We denken dat ze vruchtbaarder zijn", aldus een mannelijke inwoner. "De meisjes met snorren zijn zeer plichtsgetrouw en worden als eerste ten huwelijk gevraagd." De 47-jarige Maria Nitoi denkt er dan ook niet aan om haar snor af te scheren. "Ik ben blij met mijn uiterlijk en mijn man ook. Dat ik een snor heb, betekent dat ik speciaal ben."

Hormoon

Een snor bij vrouwen is meestal het gevolg van overgevoeligheid voor het mannelijke endrogene hormoon, dat bij iedere vrouw in het bloed zit. Simpele en goedkope manieren om van een snor af te komen zijn: Het epileren met een pincet of het bleken van de haartjes met citroensap. Ontharingscrèmes doen ook hun werk.

Om je snor wat langer te laten verdwijnen, kun je je bij de schoonheidsspecialiste laten harsen. Wie de snor voorgoed vaarwel wil zeggen, kan zich elektrisch laten ontharen.

Jamaicaanse mannen gewild in Thailand

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een grote vraag naar Jamaicaanse mannen die als prostituee in Thailand willen werken. De Thaise vrouwen vinden ze beter gebouwd, heftiger en opwindender dan hun Thaise collega's.

Escortbureau's zijn met werving begonnen om de toenemende vraag van de Thaise vrouwelijke elite tegemoet te komen.
Sommige vrouwen betalen meer dan 240 dollar per nacht voor sex met een zwarte mannelijke prostituee.

Mannelijke prostitutie is populairder geworden nu vrouwen de echtgenoten die vreemd gaan met dezelfde munt terug willen betalen. Het aantal mannelijke prostituees is in de afgelopen 2 jaar verdrievoudigd tot 30,000.

Mishandelende politieman uit LA voor de rechter

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jeremy Morse, de blanke politieman uit Los Angeles die vorige week de zwarte 16-jarige arrestant Donovan Jackson mishandelde, moet donderdag voor de rechter verschijnen. De videobeelden van de gewelddadige arrestatie werden vorige week uitgezonden door een Amerikaans televisiestation. Daarop was te zien was hoe agent Morse de geboeide tiener in het gezicht stompte.

Morse, die met betaald verlof is gestuurd, zal zichzelf donderdagochtend aangeven. De agent beweert dat Jackson hem, terwijl hij geboeid was, bij zijn ballen pakte en hij daarom moest slaan; om hem te laten loslaten.

Groepsleider Heibloem verdacht van ontucht

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een ex-groepsleider van jongenstehuis De Widdonck in Heibloem verschijnt binnenkort voor de rechter op beschuldiging van ontucht met twee minderjarige jongens. De ontucht speelde zich af tussen 1982 en 1987, toen de slachtoffers, die beiden in het tehuis woonden en aan de zorg van de verdachte waren toevertrouwd, tussen de 11 en 17 jaar oud waren. De verdachte, de 52-jarige W. P., is onder meer verkrachting ten laste gelegd.

De zaak kwam aan het licht tijdens het politieonderzoek naar de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem, die tijdens een zomerkamp dood op de Brunssummerheide werd gevonden. Justitie wil geen mededelingen doen over een mogelijk verband tussen de zaken. Een van de kampleiders uit Heibloem meldt echter dat P. niet aanwezig was bij het bewuste zomerkamp in 1998.

Hond gedumpt met vliegwiel om nek

tbadwin2002 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Langs de afgelegen Kolkwei tussen het Friese Anjum en Ezumazijl is een jonge herdershond aangetroffen met een 14 kilo zwaar vliegwiel om zijn nek, waardoor de viervoeter geen kant op kon. Het dier, dat vermoedelijk door vakantiegangers gedumpt is, werd gevonden door twee fietsers die hem langs het stille weggetje zagen liggen. De herder is overgebracht naar de dierenopvang.

Harm Sliep van de dierenopvang in Dokkum: ,,Hij kon zijn kop nauwelijks omhoog krijgen en kon ook niet overeind komen. Hoe lang hij daar in de droge sloot heeft gelegen, is niet bekend.'' De reu maakt het volgens Sliep prima. ,,Hij heeft geen verwondingen overgehouden aan dat vliegwiel.'' De politie tast vooralsnog in het duister wie de eigenaar is van het beest. ,,Voor straf zou de eigenaar zelf dat vliegwiel om zijn nek moeten krijgen'', aldus een zegsman.

Zeker 5 doden bij dubbele zelfmoordaanslag

Er zijn zeker 5 mensen gedood en veertig mensen gewond geraakt bij een dubbele zelfmoordaanslag in Tel Aviv. Het is de tweede Palestijnse aanslag in twee dagen tijd. De aanslag, waarbij twee Palestijnen zichzelf opbliezen, vond plaats in een drukke arbeiderswijk in Tel Aviv, waar veel buitenlanders wonen. Twee van de doden zouden geen Israeli's zijn.

Nachtleven
De explosies deden zich voor rond elf uur plaatselijke tijd vlakbij de grootste bioscoop van de regio, in een gedeelte van de stad dat bekend staat om zijn armoede, maar ook om het nachtleven.

Na en aantal weken van betrekkelijke rust was dit de tweede aanslag tegen Israël in korte tijd. Op dinsdag kwamen zeven mensen om het leven toen de bus waarin ze zaten werd aangevallen.

Jihad
de aanslag is door middel van een telefoontje aan het Franse persbureau AFP al opgeëist door de radicale groepering Islamitische Jihad. Israël houdt de Palestijnse Autoriteit verantwoordelijk voor de 'terroristische aanslag'. Defensie minister Ben Eliezer van Israël heeft opnieuw de bewegingsvrijheid van Palestijnen drastisch beperkt naar aanleiding van de recente aanslagen.

Met dank aan RuuddieBoy
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokémon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
©FOK.nl e.a.