Dader bloedbad Erfurt begraven

De dader van de bloedige schietpartij op een school in de Duitse stad Erfurt, Robert Steinhauser is zaterdag in besloten kring begraven. De politie wil niet vertellen waar zijn laatste rustplaats zich bevindt. Volgens de Duitse boulevardkrant de Bild is Steinhausers laatste rustplaats een graf zonder steen. Hij zou zijn gecremeerd, waarna de urn met de as op een afgelegen begraafplaats zou zijn begraven. Daarbij zouden slechts enkele familieleden aanwezig zijn geweest, aldus de krant.

De politie weet nog niet zeker of Robert een handlanger had, want sommige ooggetuigen spreken over een 1.70 meter lange dader met pistool terwijl andere scholieren hadden verklaard een 1.80 meter lange dader te hebben gezien met een geweer.

Bovendien hebben een aantal leerlingen een SMS-berichtje ontvangen met daarin de waarschuwing dat zij beter op 26 april niet naar school konden komen. De politie verklaarde dat het smsje niet afkomstig was vanaf de telefoon van Steinhauser. Van wie het smsje afkomstig was wordt nog onderzocht.