Verdachten Rotterdam hadden tapes bin Laden

Obiman + edstasy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens de pro-forma rechtszitting tegen 3 mannen, die op 13 september in Rotterdam zijn aangehouden op verdenking van voorbereiding van een terroristische aanslag, heeft de officier verklaard dat zij thuis videobanden bezaten van Osama bin Laden. Ook bezaten zij valse passen, rijbewijzen en betaalkaarten.

Volgens justitie beraamden het trio, samen met onder meer de Tunesische ex-voetballer Nizar Trabelsi, een aanslag op een Amerikaans doel in Europa. Trabelsi, die gelijktijdig in België is aangehouden, heeft inmiddels bekend dat hij een aanslag wilde plegen. Ook de in de Verenigde Arabische Emiraten aangehouden Algerijn Djamel Beghal heeft toegegeven dat Trabelsi een aanslag beraamde. De Franse justitie brengt Beghal direct in verband met het terroristennetwerk van bin Laden.

De belangrijkste Rotterdamse verdachte is Jerome Courtailler (27), een bekeerde Fransman, die met zowel Trabelsi als Beghal nauw contact onderhield. De rechtbank bepaalde dat Courtailler nog zeker drie maanden in hechtenis blijft.