FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 17 december 2001

Figo wereldvoetballer van het het jaar

De Portugees Luis Figo , speler bij het Spaanse Real Madrid, is door de wereldvoetbalbond FIFA gekozen tot voetballer van het jaar 2001. Tweede werd David Beckham (Manchester United), 3e werd Figo's ploeggenoot Raul.

Michael Owen (Liverpool) werd bij de verkiezing van het Franse sportblad France Football winnaar van de Gouden Bal. De jonge Engelse aanvaller werd door Europese journalisten verkozen boven de Spanjaard Raúl (Real Madrid) en Bayern München-doelman Olivier Kahn.

Belgen weer winnaars Groot Dictee

Tiger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is ook dit jaar weer gewonnen door een Belg. Deze keer zelfs door drie Belgen die alle slechts drie fouten hadden gemaakt. Ook bij de prominenten hebben de Belgen overduidelijk gewonnen. In de top 5 kwam slechts één Nederlander voor: Bart Chabot.

De liefhebbers van de Nederlandse taal kunnen zich op de site van het Groot Dictee verlekkeren aan de nieuwe spitsvondigheden. Voor hen die geen zin om te kijken hier alvast een der zinnen:

"En à propos: wie van excursies naar Zuid-Europese contreien vreemde valuta overheeft, moet daar halsoverkop van af zien te komen; bij een volgend verblijf in den vreemde kun je er goedbeschouwd geen cappuccino, carpaccio of chipolatapudding meer van kopen - een krankjorume gedachte, maar nogal wiedes."

Tom Cruise beantwoord GSM journalist

Klaas Jong had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een persconferentie in Taiwan raakte Tom Cruise aardig geirriteerd toen er achter elkaar een aantal mobiele telefoons van journalisten afgingen. Op een gegeven moment pikte hij het niet meer en pakte de telefoon van een van de verslaggevers en nam het ding op. Hij groette in het chinees met 'Hoi' en vertelde dat er op dat ogenblik een persconferentie aan de gang was.

De verbouwereerde journalist kreeg de telefoon terug en zei "Ja, ja... dat was werkelijk Tom Cruise."

Betaald voetbal voor AGOVV en Omniworld

Dikkiedik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

AGOVV en FC Omniworld mogen in het seizoen 2003/2004 toetreden tot het betaald voetbal.

De clubs uit de Gouden Gids Divisie (eerste divisie) hebben ingestemd met een versoepeling van de sportieve criteria die gelden voor clubs die willen toetreden tot het betaald voetbal, waardoor voor AGOVV en Omniworld de weg naar betaald voetbal open ligt.

Beide clubs hebben al een licentieaanvraag ingediend.

AGOVV uit Apeldoorn speelde 30 jaar geleden voor het laatst betaald voetbal. De club werd indertijd weggesanneerd. Voor FC Omniworld uit Almere wordt het de eerste kennismaking met het profvoetbal.

Rinus Michels in brons verdwenen

Het bronzen beeld van Rinus Michels, dat een onderdeel is van een kunstwerk uit de voortuin van de KNVB, is verdwenen. Ontvreemd.

In de nacht van zondagavond op maandagmorgen is het 1 1/2 meter hoge beeld gestolen. Het kunstwerk was onderdeel van het elftal van de eeuw, dat in 1999 gekozen werd door het publiek, en bestaat uit 12 bronzen beelden. Kunstenaar Conny Ammerlaan-Van Niekerk vervaardige het kunstwerk.

Handelsexplosie voor WTC-crash onderzocht

Klaas Jong had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Duits bedrijf genaamd Convar onderzoekt het mysterie van de handelsexplosie van $100.000.000, die plaatsvond vlak voordat de twee vliegtuigen de WTC-torens binnenvlogen: in korte tijd werden vele financiële transacties verwerkt via het World Trade Center.

"De verwachting is dat voorkennis over de aanval gebruikt was om financiële opdrachten te geven met de hoop dat de terroristen via de chaos een mooie start konden maken...", zegt Convar. "Niet alleen het volume, maar ook de grootte van de transacties was veel hoger dan normaal voor zo'n dinsdag. Men vermoed dat de plannen gemaakt waren, nadat aangenomen was, dat de handel-routes niet konden worden gevolgd in de chaos.

Ook in Nederland dacht men dat er met voorkennis gehandeld was. Bewijzen daarvoor zijn nooit gevonden.

Topless leerlingen spekken schoolkas

Klaas Jong had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een school in het Englese Somerset, wordt onder vuur genomen over de sexy school-kalender genaamd "Sexey's Hot Twelve", waarop 16-jarige meisjes topless of in provocerende posities staan afgebeeld.

De kinderbeschermingsgroep Childline is geschokt, en zegt dat de gedachte achter de foto's ziekelijk is: Jonge kinderen als sex-symbool laten zien. De school verklaart dat het geen klachten over de inhoud van de kalender heeft gehad, en beschouwt het tot zover als een succesvolle kasspekker. Bijna alle kalenders zijn reeds verkocht...

Leo komt los

Nadat Leo gisteravond door een poedertje in zijn drinken (grapje van Daniëlle, Sandy en Diane) al wat leven in de brouwerij bracht in het BB-huis, ging hij daar vandaag nog even mee door. Een intiem onderonsje met Diane en een boete van Big Brother waren zijn deel.
Hoewel ze deze ochtend nog met Andries onder de dekens aan de gang was geweest, had Diane er geen bezwaar tegen om het met Leo later op de dag nog eventjes dunnetjes over te doen. Ze lagen wat te praten op het bed, van het een kwam het ander, en al zoenend rolden ze even later over het bed. Zit er misschien een nieuwe liefde aan te komen?

Ook kreeg Leo vandaag een boete van Big Brother. Hij had eerder op de dag al een waarschuwing gehad omdat hij zijn zender vergeten was aan te zetten, en toen dit later nog eens gebeurde kreeg hij van Big Brother een geldboete. De andere bewoners overwegen nu om bordjes te maken voor de verstrooide Leo zodat hij het niet meer vergeet.

Zie ook het Fok! Big Brother The Battle Forum

Vrijspraak voor verdachte baby-verstikkingen

Het Openbaar Ministerie heeft misgetast in de rechtszaak tegen de 26-jarige crècheleidster uit Hoofddorp, die verdacht werd van 12 pogingen tot kindermoord. De rechtbank in Haarlem heeft haar vandaag vrijgesproken.

De rechtbank acht niet bewezen dat de Hoofddorpse verantwoordelijk is voor de verstikkingsverschijnselen van baby's die zij verzorgde. Tussen 1998 en begin 2001 zou zij de twaalf pogingen tot doodslag hebben gepleegd op baby's in twee kinderdagverblijven in Haarlemmermeer.

Opvallend was dat na de verstikkingsverschijnselen de Hoofddorpse steeds de laatste was die bij de baby's was geweest. Ook de baby's die overleden kregen al laatste bezoek van de crècheleidster. Ondanks het feit dat toeval niet bestaat vond de rechtbank het bewijs te mager.

De Hoofddorpse heeft zelf steeds volgehouden onschuldig te zijn.

Commando's bestormen paleis in Haïti

Gewapende commandos hebben vanmorgen het Nationale Paleis van Haïti aangevallen. Ze stormden naar binnen, namen radioverbindingen over en doodden tenminste vier mensen. Regeringsfunctionarissen bestempelen de aanval als een 'coup d'etat', een staatsgreep.

Honderden met mashette's zwaaidende aanhangers van de regering omsingelden het paleis terwijl beveiligingspersoneel naar de overgebleven aanvallers zochten. Als vergelding hebben aanhangers van de president ook het hoofdkwartier van de verenigde oppositie in de brand gestoken.

Pim Fortuyn wil Bram Moszkowicz op justitie

ptaatjesmaker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lijsttrekker Pim Fortuyn van Leefbaar Nederland ziet het kennelijk al helemaal zitten. Hij heeft de Amsterdamse advocaat Abraham Moszkowicz jr. gevraagd om zich verkiesbaar te stellen voor zijn partij. En mocht LN deel gaan nemen aan een toekomstig kabinet dan krijgt Moszkowicz de post van minister van Justitie. In ieder geval wordt Moszkowicz woordvoerder van justitiezaken van LN.

De bekendmaking bevestigt dat Fortuyn bezig is zijn eigen kandidatenlijst samen te stellen. Abraham Moszkowicz zou volgens professor Pim een prima kandidaat voor plaats twee op de lijst zijn. Voorzitter Nagel van Leefbaar Nederland zit daar behoorlijk mee in zijn maag: 'Wij hebben niemand een tweede plaats op de lijst toegezegd', benadrukt hij.

Moszkowicz overweegt nog om zich bij LN aan te sluiten. Zijn besluit hangt af van de mogelijkheid het Kamerlidmaatschap te combineren met zijn advocatenpraktijk, die hij niet wil opgeven. Volgens Moszkowicz, onder meer raadsman van de vroegere Surinaamse legerleider Bouterse, zal Leefbaar Nederland een frisse wind doen waaien door de Nederlandse politiek. Hem bevallen vooral Fortuyns ideeën op het gebied van de buitenlandse politiek. Die ontberen de anti-Israëlische retoriek waarvan andere partijen zich bedienen.

Verdachten Rotterdam hadden tapes bin Laden

Obiman + edstasy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens de pro-forma rechtszitting tegen 3 mannen, die op 13 september in Rotterdam zijn aangehouden op verdenking van voorbereiding van een terroristische aanslag, heeft de officier verklaard dat zij thuis videobanden bezaten van Osama bin Laden. Ook bezaten zij valse passen, rijbewijzen en betaalkaarten.

Volgens justitie beraamden het trio, samen met onder meer de Tunesische ex-voetballer Nizar Trabelsi, een aanslag op een Amerikaans doel in Europa. Trabelsi, die gelijktijdig in België is aangehouden, heeft inmiddels bekend dat hij een aanslag wilde plegen. Ook de in de Verenigde Arabische Emiraten aangehouden Algerijn Djamel Beghal heeft toegegeven dat Trabelsi een aanslag beraamde. De Franse justitie brengt Beghal direct in verband met het terroristennetwerk van bin Laden.

De belangrijkste Rotterdamse verdachte is Jerome Courtailler (27), een bekeerde Fransman, die met zowel Trabelsi als Beghal nauw contact onderhield. De rechtbank bepaalde dat Courtailler nog zeker drie maanden in hechtenis blijft.

WC-papier fabrikant eist www.page.nl op

Directeur Jakub Sernets van Cybernet Activities - eigenaar van de portal www.page.nl - is het zat. Multinational Kimberley-Clark (KC) eist dat zijn site automatisch doorverwijst naar de site van de toiletgigant. Ook moet de portal een banner van KC plaatsen. Kimberley-Clark zond hem meerdere malen dreigende faxen, vol eisen en dreigende schadeclausules, waarvan er één maar liefst 28 pagina's telt. KC eist een schadevergoeding van 500.000 euro als het automatisch doorverwijzen en de banner op de portal korte tijd niet functioneren.

Er is al langer onenigheid tussen de twee en er zijn ook al onderhandelingen gevoerd, maar volgens Sernets dicteert KC wat zijn portal wel en niet mag doen. 'Die grote bedrijven denken dat ze god zijn. Je geeft ze een vinger en ze pakken je hele hand.'

De multinational zette de afgelopen maanden al vijf verschillende advocaten op de zaak. Sernets registreerde de naam al in 1999.

Page.nl trekt per dag ongeveer 60 bezoekers, zo blijkt uit de nedstat gegevens. Alleen vandaag is een uitzondering

Kelly in de Playboy

Kelly is afgelopen donderdag uit het Big Brother Huis vertrokken, maar het feest begint nu pas...
Vanmorgen was de BB-diva telefonisch te gast in het programma Arbeidsvitaminen op Radio 3FM, waarin ze vertelde dat ze het heel druk heeft. Zo is ze van plan een plaat te gaan maken, of in ieder geval een soundcheck te gaan doen. Daarnaast heeft ze morgen een afspraak met de fotograaf...

Toen ze nog in het huis zat, werd het al gemeld: "Kelly in de Playboy!" (zie daarvoor hier en/of hier). Zekerheid was er natuurlijk nog niet, want Kelly wist zelf van niets. Nu ze echter uit het Huis is, is het wat makkelijker communiceren en het bericht is bevestigd: morgen zal ze een fotoshoot gaan doen voor het februarinummer van het bekende "blootblad-met-de-goede-interviews".

Kelly zal in de Playboy-geschiedenis de derde transseksueel zijn die naakt in het blad verschijnt. In het rijtje BB-bewoonsters is ze de vierde.

Hoeveel Kelly voor haar fotoshoot krijgt, is niet bekend.

Tweede kans voor Cindy Crawford

Ex-Supermodel Cindy Crawford gaat het opnieuw proberen in de filmwereld. Na de enorme Hollywood-flop 'Fair Game' krijgt Crawford, die ook presentatrice en videoproducer is, een tweede kans.

Ze heeft een paar jaar pauze genomen, maar ze gaat het nu alsnog proberen: doorbreken in de filmwereld. Deze keer heeft ze niet gekozen voor een Hollywood-film met groot budget, maar voor een low-budget project. Dit om de wereld te laten zien dat ze acteertalent heeft. "Ik wilde niet per se terug in de filmwereld, maar het was de juiste film op het juiste moment," aldus Crawford.

De film, 'Simian Line' zal half december in de Verenigde Staten uitkomen. Naast Cindy zijn William Hurt, Harry Connick jr, Lynn Redgrave, Eric Stolz en Tyne Daly in de film te zien.

PLO-topman aangehouden door Israël

De topman van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), Sari Nusseibeh, is maandag door de Israëlische politie ruim een uur vastgehouden voor verhoor. Dat gebeurde omdat Nusseibeh weigerde een receptie af te gelasten, zo meldde de politie.

Nusseibeh heeft de in mei overleden Faisal al-Husseini opgevolgd als PLO-leider van het door Israël bezette Oost-Jeruzalem. De PLO-leider was van plan om een ontvangst te houden voor hoogwaardigheidsbekleders om de ramadan af te sluiten. Hij en vier anderen werden vlak bij het hotel, waar de ontvangst plaats zou vinden, aangehouden door de Israëlische politie.

Hamas-lid doodgeschoten

Israëlische militairen hebben maandag een lid van de radicale Hamasbeweging doodgeschoten. Dit vond plaats in Hebron op de Westelijke Jordaanoever. Een woordvoerder van de Palestijnse veiligheidsdiensten heeft dit medegedeeld.

De 28-jarige man zou zijn neergeschoten toen hij uit zijn huis vluchtte tijdens een actie van Israëlische strijdkrachten. De Israëliërs wilden hem aanhouden. Zijn lijk werd later in het veld aangetroffen.

Halfbroer Osama: Video lijkt echt

Volgens de halfbroer van Osama Bin Laden lijkt de videoband die onlangs opdook, waarop bin Laden over de aanslagen spreekt, echt. ,,Hij lijkt op Osama en hij klinkt als Osama. Als de band echt is, dan is hij gek geworden.''

De halbroer, Yeslam Binladin, zegt met verbazing te hebben geluisterd en gekeken naar de videoband waarop Osama uitgebreid zijn zegje doet over de aanslagen in de Verenigde Staten. ,,Ik vind het een misdaad om te zeggen dat de mensen in het WTC niet onschuldig waren. Om op te scheppen over het aantal doden is ook gestoord.''

Yeslam Binladin heeft contact met de media gezocht om misverstanden over zijn halfbroer in relatie tot zijn familie weg te nemen. Hij bevestigt eerdere berichten dat Mohammed bin Laden toen hij stierf, elk kind zeker 20 miljoen dollar (ongeveer 48 miljoen gulden) naliet. Maar Osama heeft die erfenis nooit kunnen gebruiken voor het financieren van terroristische activiteiten, zoals in de media wordt beweerd. Dat geld is bevroren in Saudi-Arabië.

Vreemde grap met slachtafval

Twee agenten schrokken behoorlijk toe ze afgelopen zaterdagochtend in het Noord-Hollandse Midwoud een stel vleesresten op straat aan een touw zagen hangen.

Bij nadere constatering bleek dat het om slachtafval ging. Aan een touw hingen onder meer een biggenneus en de resten van een biggenkop te bungelen. De vleselijke resten waren al in staat van ontbinding.

Onbekend is wie de misselijkmakende grap op zijn geweten heeft. Ook de herkomst van het slachtafval is niet bekend.

Dief steelt auto inclusief bejaarde

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 28-jarige Franse autodief heeft een auto gestolen inclusief een 89-jarig oma'tje dat op de achterbank zat.

De man, die in het West-Franse stadje Déville-lès-Rouen toesloeg, had niet in de gaten dat op de achterbank een 89-jarige bejaarde zat. De eigenares van de auto, een kleinkind van de bejaarde, was met haar grootmoeder rond het middaguur naar het plaatselijke postkantoor gereden, waar ze een brief moest posten. Omdat oma in de auto achterbleef, dacht ze met een gerust hart het sleuteltje in het contact te laten.

Dat had de vrouw verkeerd gedacht, want toen ze in het postkantoor was, sloeg de autodief toe. Bliksemsnel sprong hij in het voertuig, startte de auto en reed met hoge snelheid de stad uit.

Pas buiten de stad kwam de dief erachter dat hij een passagier had. De totaal overstuur geraakte bejaarde werd door de autodief zonder pardon de auto uitgezet. Enkele uren later wist de politie de man te arresteren.

1 op de 25 Nederlanders sterft onnatuurlijk

In Nederland zijn vorig jaar 5200 mensen gestorven aan een onnatuurlijke dood. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn de onnatuurlijke sterfgevallen vooral het gevolg van ongelukken thuis en in het verkeer.

In totaal stierven er in 2000 ruim 140.000 mensen in Nederland. Zo'n 1500 landgenoten pleegden zelfmoord. Slachtoffer van moord of doodslag waren 180 Nederlanders, 2/3 van hen was van het mannelijke geslacht. Ook zelfdoding komt/kwam vaker voor bij mannen (66%).

Ruim 2000 personen stierven door een ongeluk. In 1000 gevallen betrof het een verkeersongeluk, en in bijna 100 gevallen was het een bedrijfsongeval.

'Geef Amerikaanse Taliban-strijder doodstraf'

John Walker Lindh, de 20-jarige Amerikaan die zeker een half jaar meevocht met de Taliban in Afghanistan, moet de doodstraf krijgen. Dat is de mening van Rudolph Giuliani, de burgemeester van New York. De burgervader hoopt dat dit anderen afschrikt die het voorbeeld van Walker willen volgen.

John Walker Lindh is overtuigd moslim en vocht zeker een half jaar mee met de Taliban in Afghanistan, voordat hij door zijn landgenoten gevangen werd genomen.

Tvbabe Awards 2001 uitgereikt

-Rob- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Katja Schuurman is door de website Tvbabes.nl uitgeroepen tot tvbabe van het jaar 2001. De prijs, die gisteravond tijdens de Tvbabes Awards werd uitgereikt, heeft ze gekregen omdat haar Tvbabe-pagina het afgelopen jaar het meest bezocht werd.

Froukje de Both, Tvbabe van het jaar 1999, won de Fotografen Award. Een groot aantal bekende fotografen koos haar, omdat met Froukje het beste samen te werken was. Froukje kreeg de prijs uit handen van de bekende paparazzi-fotografen Edwin Smulders en Joop van Tellingen.

Actrice en fotomodel Robine van der Meer ging naar huis met de Soapbabe Award. De actrice speelt sinds twee jaar de rol van Meike in de soap-serie 'Goede Tijden, Slechte Tijden'.

TROS-corifee Linda de Mol kreeg de TvBabes Lifetime Achievement Award. Ze kon zelf niet aanwezig zijn bij de uitreiking, maar kreeg de prijs al afgelopen zaterdag. Ze was toen te gast bij het tv-programma Kopspijkers van Jack Spijkerman, alwaar ze de prijs uit handen van Gijs Staverman in ontvangst mocht nemen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.