Licentiecommissie negatief over MVV

De licentiecommissie van de KNVB heeft het bestuur van de voetbalbond geadviseerd de licentie voor MVV in te trekken. Op grond van dit advies en dat van de spelersraad van de KNVB, waar nog geen advies van is ingewonnen, neemt het college maandag een beslissing. MVV heeft al aangekondigd bij een voor hun slechte uitspraak in beroep te gaan.

De club, uitkomend in de eerste divisie heeft financiële problemen mede omdat PSV onlangs weigerde geld in de club te steken. In een poging het betaald voetbal in Maastricht te redden, heeft MVV de gemeente gevraagd een bankgarantie van 3 miljoen gulden te verstrekken.
"Als de gemeente ja zegt, zijn we uit de problemen", aldus directeur Van Wouw van MVV. "We kunnen de bankgarantie dan aanvoeren als het bestuur van de KNVB besluit ons geen licentie te geven. We weten al dat het beroep op 9 december zal dienen."

De gemeentegarantie wordt volgende week dinsdag besproken in de commissie algemene zaken en sportzaken. "Het is afwachten wat het standpunt zal zijn en waarschijnlijk zal er nog een formeel raadsbesluit moeten volgen.
Als de gemeente geen garantie wil geven, zitten we in de problemen. Maar daar wil ik voorlopig nog niet aan denken", zei Van Wouw.