Elf terroristen opgepakt in Spanje

Migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Spaanse politie heeft elf mensen opgepakt op verdenking van banden met het terroristische netwerk van Osama bin Laden. Dat maakte de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Mariano Rajoy, vandaag bekend.

De arrestanten zouden hebben toebehoord aan een terroristische cel en hielden zich onder andere bezig met het rekruteren van nieuwe terroristen. Ook zouden ze deze rekruten hebben geholpen aan valse documenten.

De leider van de groep is een Spanjaard van Syrische afkomst, genaamd Imaz Edim Baraktiarkas. De overige arrestanten komen uit Algerije en Tunesië. De meesten zijn dinsdag opgepakt.

In september arresteerde Spanje ook al zes Tunesiërs, op verdenking van lidmaatschap van een terroristische cel. De Spaanse politie probeert een link te leggen tussen deze terroristen en Mohammed Atta, de vermoedelijke piloot van het eerste vliegtuig dat op 11 september in het World Trade Center te New York vloog. Atta is eerder dit jaar, in januari en in juli, naar Spanje gevlogen, alwaar hij vermoedelijk contact heeft gehad met andere terroristen.