Vlucht American Airlines onderbroken

MR_VIPER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rustig vliegen zal de komende tijd nog steeds een droombeeld zijn. De vlucht van een Boeing 757 van de luchtvaartmaatschappij American Airlines, is maandag onderbroken wegens een dreigement. Het toestel, dat onderweg was van New York naar Dallas, moest noodgedwongen landen op de internationale luchthaven Dulles bij Washington. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

De passagiers zijn na de landing uit het vliegtuig geëvacueerd. De vlucht werd onderbroken nadat een passagier een verdacht briefje vond. Over de details van het dreigement is nog geen informatie beschikbaar.

De federale recherche FBI is ter plaatse om de situatie te onderzoeken, aldus een woordvoerster. Het toestel is veilig geland en de 141 passagiers en 8 bemanningsleden zijn allen in orde. Volgens een woordvoerder van American Airlines worden de passagiers ondervraagd over het verdachte briefje.

De tussenlanding zorgde voor vertraging op de luchthaven Dulles, doordat drie landingsbanen enige tijd waren afgesloten. Het incident gebeurde enkele uren nadat de Amerikaanse minister van Defensie, John Ashcroft, had gewaarschuwd voor nieuwe terreuraanvallen op de Verenigde Staten en hun bondgenoten. Hij verklaarde tijdens een persconferentie dat de veiligheidsdiensten in verhoogde staat van paraatheid zijn gebracht.