Recherche rolt 2 XTC labs op in N-Holland

De recherche van de politie Noord-Holland Noord heeft de afgelopen dagen twee XTC-laboratoria ontmanteld in Callantsoog en Groote Keeten. Daarbij werd tevens een netwerk van vermoedelijke producenten en handelaren achter de laboratoria opgerold.

In Callantsoog en Hoorn werden in totaal vijf mensen aangehouden. Naast een partij van 150 kilo amfetamine werden zes auto’s, een speedboot, vuurwapens en een bedrag van enkele duizenden guldens in beslag genomen.

De politie deed onder leiding van de officier van justitie en de rechter-commissaris huiszoeking op verschillende adressen. In de nacht van dinsdag op woensdag werden invallen gedaan bij een pand aan de Helmweg in Callantsoog en in een pand aan de Scheidingsvliet in Groote Keeten.

Mobiel lab

Op het adres aan de Scheidingsvliet werd een compleet mobiel laboratorium, in een truck met oplegger, aangetroffen en in beslag genomen. Hier werd ook de 150 kilo amfetamine en een hoeveelheid grondstoffen en afgewerkte chemische stoffen gevonden. Daarnaast werd bij de huiszoeking een vuurwapen in beslag genomen.
Op de locatie aan de Helmweg trof de politie een deels ontmanteld drugslaboratorium aan. Behalve apparatuur voor de vervaardiging van de synthetische drugs werd hier ook een flinke hoeveelheid chemische (afgewerkte) middelen en grondstoffen gevonden.
De vijf verdachten zijn donderdag en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven voorlopig in bewaring.