Levensgevaarlijke drug duikt op in Antwerpen

In het Antwerpse uitgaansleven, waar ieder weekend veel Nederlanders dancings bezoeken, is een nieuwe levensgevaarlijke drug ontdekt: PMA (parametoxy amfetamine). De pillen met deze stof hebben in het Antwerpse uitgaansleven al twee slachtoffers geëist.

In Nederland is de synthetische drug met de PMA-stof, die verkocht wordt als een gewone xtc-pil, twee keer aangetroffen, aldus een woordvoerder van het onderzoekscentrum Trimbos Instituut in Utrecht. Het centrum waarschuwt voor de nieuwe ontdekking in België. Minister Aelvoet van Volksgezondheid in België heeft naar aanleiding van de problemen een brief naar alle spoedafdelingen van de ziekenhuizen gestuurd, waarin ze de artsen wijst op de gevaren van PMA.

De PMA-pil is rond, 8 millimeter doorsnee en 4 millimeter dik. Het pilletje heeft een beige kleur met lichtbruine stippen en draagt het logo xTc (met hoofdletter T).

De inname van meerdere PMA-tabletten kan gevaarlijke gevolgen hebben, uiteenlopend van een drastische verhoging van de lichaamstemperatuur, een verhoging van de bloeddruk, onregelmatige hartslag, hartaanval en ademhalingsmoeilijkheden. In extreme gevallen kan het zelfs leiden tot een coma of de dood.

DJ-Jumbo en MouseOver bedankt voor de tip !