Argentinië wint WK onder de 20

Argentinië heeft zondag voor 50.000 uitgelaten landgenoten in Buenos Aires het WK voor voetballers onder de 20 jaar gewonnen. Dat was voor de vierde keer in de 24-jarige historie van het evenement. Ghana was in de eindstrijd geen partij: 3-0.

De Argentijnen kwamen binnen het kwartier met 2-0 voor door treffers van Diego Colotto en Javier Saviola. De laatste werd met elf doelpunten topscorer van het toernooi. Binnenkort verhuist de aanvaller van River Plate naar FC Barcelona in ruil voor een transfersom van 62,5 miljoen gulden.

Ver in de tweede helft bepaalde Maximiliano Rodriguez de eindstand op 3-0. De Ghanezen konden er weinig tegenover stellen. Twee minuten voor tijd verzuimde Abdul Ibrahim de eer te redden. Hij miste een strafschop.

Egypte, dat Oranje had uitgeschakeld in de kwartfinale, eindigde als derde door een zege op Paraguay. Daarvoor volstond een treffer van Mohamed el Yamany halverwege de tweede helft.