Politie staakt onderzoek naar dood Nicky

De politie van het district Limburg-Zuid heeft het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen voorlopig stopgezet. Dat heeft een woordvoerder van het district dinsdag bekendgemaakt. Volgens de politie wordt het nooit duidelijk waaraan de jongen is gestorven. Ook is niet zeker of hij seksueel misbruik heeft plaatsgevonden.

De 11-jarige Nicky Verstappen uit het Noord-Limburgse Heibloem verdween op 8 augustus 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Twee dagen later werd hij vlakbij het kamp levenloos teruggevonden. Een team medische wetenschappers heeft zich over de doodsoorzaak gebogen, maar kon het niet eens worden.

In totaal heeft de politie Limburg-Zuid 48.000 onderzoeksuren besteed aan het dossier, het grootste politieonderzoek in het district ooit. In augustus 1999 zette de politie het onderzoek ook al stop, maar ze heropende het op verzoek van de ouders in november vorig jaar.

Tijdens het onderzoek zijn 375 mensen verhoord en drie huiszoekingen verricht. Vorige week hield de politie nog een man uit Kerkrade aan die na drie dagen wegens gebrek aan bewijs is vrijgelaten. De man was in 1998 in de buurt van het jeugdkamp en is bekend bij de politie in verband met zedendelicten. Hij wordt niet langer als verdachte gezien.