Vijf vrouwen betrapt bij hennepoogst

Vijf vrouwen werden van de week in het Limburgse Stein onaangenaam verrast door politiebezoek, toen ze rustig hennep aan het oogsten waren. Dat deden ze in de kelder van een woning aan de Ondergenhousweg. Ze hadden al twee dozen met henneptoppen gevuld, toen de agenten hen op heterdaad betrapten.

De politie viel het pand binnen, omdat ze al het vermoeden had dat daar een hennepkwekerij gevestigd was. Dat vermoeden werd al bij nadering van het gebouw bevestigd: de geoefende politieneuzen roken een hennepgeur.
Behalve de vijf werknemers, trof de politie in de kelder 74 hennepplanten, duizend bloempotten, veertig assimilatielampen, een koolstoffilter, twee afzuiginstallaties, twee ventilatoren en een elektrische verwarming aan.

De politie heeft de kwekerij ontmanteld en de vijf vrouwen – tussen de 32 en 59 jaar – aangehouden. Ook de 37-jarige huurder van het pand is gearresteerd. De man zal volgens de politie in ieder geval een ‘gepeperde’ rekening ontvangen, omdat hij de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal van Essent had afgetapt.