Afgehakte hoofden gevonden op Fillipijnen

Op het Filipijnse eiland Basilan zijn donderdag drie afgehakte hoofden gevonden. Volgens een woordvoerder van het Filipijnse leger gaat het om hoofden van Filipijnen. Het hoofd van de gegijzelde Amerikaanse toerist Sobero zou er niet bij zijn.

De rebellenbeweging Abu Sayyaf liet 12 juni weten de 40-jarige Sobero te hebben vermoord. De Filipijnse strijdkrachten stuitten eerder op twee onthoofde lijken, maar die zouden ook niet van Sobero zijn. Een zus van de Amerikaan, vader van vier kinderen, had eerder de rebellen via de plaatselijke radio gesmeekt bekend te maken waar haar broer zich bevond.

Abu Sayyaf nam eind mei een ongeveer twintig mensen in gijzeling, onder wie drie Amerikanen. De rebellen brachten de groep vanuit een badplaats bij het eiland Palawan naar Basilan. Zij zeggen verscheidene Filipijnse gijzelaars al te hebben vermoord. Enkele van hen slaagden erin te ontsnappen. Het Filipijnse leger achtervolgt de rebellengroep en heeft gezworen de opstandelingen, die volgens de regering alleen uit zijn op geld, te vernietigen.