3 zetels haalbaar voor Leefbaar Nederland

De nieuwe politieke partij Leefbaar Nederland (LN) kan op dit moment op ongeveer drie zetels in de Tweede Kamer rekenen. De oprichters van LN hebben altijd gezegd dat hun missie pas is geslaagd als de partij tien zetels krijgt.

Medewerkers van de Universiteit van Amsterdam en bureau Interview, die onderzoek deden in opdracht van respectievelijk de Volkskrant en televisieprogramma Nova, kwamen onafhankelijk van elkaar tot de conclusie dat LN nu op drie zetels kan rekenen. Met de bekendheid van de partij van Vara-coryfee Jan Nagel en zanger/presentator Henk Westbroek gaat het goed. Bijna tweederde van de Nederlanders kent de partij. De partij congresseert morgen in Hilversum, onder meer over het programma en de lijsttrekker.
Op de website van LN konden leden vrij discussiëren over punten die in dat programma moeten staan. Omdat gisteren bleek dat bezoekers racistische taal uitten, is het discussieforum tijdelijk gesloten. Na het congres wordt het forum weer geopend, maar alle berichten zullen voortaan worden gecontroleerd.

Uit een rondgang langs stadsdelen in Amsterdam, blijkt dat lokale partijen die zich 'leefbaar' noemen, weinig op hebben met de landelijke partij.